yaw kafayı sıyıracam bu nasıl bir teknoloji

arkadaslar ben marsa gıdıyurm opelım net ve turk bayragı dıkıp gerı gelıcem :D

evet asırı besleme olursa cıakrız :D

bende gazetelerde çıkan uzay mekiğinin marsa iniş resimlerinin kimin tarafından çekildiğine takılmıştım. aşağıdan yukarıya bir çekimdi. yani bir masra stüdyo kurmuş mekiği beklemiş gibi.
Bu arada Aya mekik yollamadılar teorilerinin üstüne marsa inmeleride konu saptırm gibi geliyor :D
Komplo teorilerini çok seviyorum :D
aynı şeyi ben de düşüünmüştüm marsa inişini gösteriyorlar lakin kimin çektiği belli değil, enteresan! belki de animasyondur.
Bu arada bu mekik o kadar yolu gidecek ve çalışacak vs. enerjiyi nasıl üretiyor veya saklıyor?

Marstaki atmosfer dünyadaki gibi değil, dalgaları kırıp saptırmıyor. kontrol olayı da şöyle, dünyadan gönderilen sinyaller bir uydu üzerinden marsa yollanıyor güçlendirilmiş olarak. Zaten toplam kontrol süresi 1 günde 4saat falan yanlşış hatırlamıyorsam. NASA daki elemanlar bütün gün oturup robota yaptırmayı düşündükleri hamleleri hesaplıyorlar sonra iletişim başladığında bu komutlar toplu olarak gönderiliyor, robot da sırayla bunları gerçekleştirip dataları dünyaya yolluyor.

Hatırlarsınız NASA marsta daha önce Pathfinder adlı aracını kaybetmişti, bunun sebebi de gecikmeli gönderme idi, taşa takılan robot komut işlemeyi durdurup dünyaya haber yollar, dünyadaki (NASA daki) salaklar da robota tekrar komut yollarlar, ancak bu komut yolda giderken mars konrtol aralığından çıkar, dünyadaki salaklar da robottan bir daha haber alamazlar. teorilerden biri komutların robota bozuk gittiği, robotun da kafasına göre takılmaya başladığı, diğeri ise robotun iletişim kesildiği için komutun son kısmını alamadığı ve devamlı yürüme komutu olarak algıladığı, son teori ise aracı marslıların alıkoyduğu :D

nasa da çalışanların aralarından çok gerizekalılar çıkıyor arada. hubble teleskobunun merceğinde de kıl bulmuştu salaklar :D 400milyon$ para harca, steril ortamlar yarat, sonra elemanın biri emrceğe kıl düşürsün, artık ne kılıysa :D

Burada bu konularla gerçekten ilgilenen gördüğüm tek kişisin. Kıldı yündü demeden araştırmışın :) yazdıklarının bir kısmını biliyordum ama çoğundanda bihaberdim, paylaşımın için teşekkürler kardeş :good:

aynı şeyi ben de düşüünmüştüm marsa inişini gösteriyorlar lakin kimin çektiği belli değil, enteresan! belki de animasyondur.
Bu arada bu mekik o kadar yolu gidecek ve çalışacak vs. enerjiyi nasıl üretiyor veya saklıyor?

bu araç öle mi gitti bilmiyorum ama çakallar diğer gezegenlerin çekim etkisinden yararlanıp daha az yakıtla marsa gitmesini sağlayabiliyo.. yani önce yapıyo ateşlemeyi başka bi gezegenin çekim alanına girdimi gezegen aracı kendine çekiyo bu sayede hız kazanıyo araç bayağ bi öle gidiyo derken başka manevralar falan... yani nasıl biz yokuş aşağı giderken gaza basmasakta gidiyoruz yani yerçekiminin etkisiyle, o hesap..
büyük ihtimal bu araçta öle gitmiştir. yani 700 küsür milyon km yol yapmış ama aslında mars dünyaya o mesafeden daha az bi mesafededir.. istanbuldan antalyaya düz gitmeyipte önce hakkariden şırnaktan doğru gittiğini düşün ama zamanı uzatıp yinede daha az yaktığını
şölede bi görüntü ekleyelim...
adszqn3.jpg

Son düzenleme:
makınamız hazır bı marsa gıdıp gerı gelıcegız :D
corsa-b-c20let.jpg

bız zaten hala konustugumuz ıcın memleket bu halde :D

aslında calıbraylamı cıksak 4*4 oranın arazı sartlarına uygun :D

yaw aklıma 2 gündür takıldı deli olacam bu nasıl bir teknoloji bu marsa inen robot dünyadan nasıl kontrol ediliyor taaaaa bilemem kaç milyon km ileride ve atmosferi herşeyi farklı olan bir gezegende bunu dünyadan nasıl kontol ediyorlar yaw bu adamlar nasıl bir teknolojiye sahip bunu yapan dünyanın içinde daha neler yapar acaba
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=321692/Phoenix-Marsa-indi-ve-hedefe-kilitlendi
yağını suyunu eksik etmedin mi tamamdır arkadaş.takma kafaya.:cool:

Geri