yaw kafayı sıyıracam bu nasıl bir teknoloji

ugurdalkiran

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
yaw aklıma 2 gündür takıldı deli olacam bu nasıl bir teknoloji bu marsa inen robot dünyadan nasıl kontrol ediliyor taaaaa bilemem kaç milyon km ileride ve atmosferi herşeyi farklı olan bir gezegende bunu dünyadan nasıl kontol ediyorlar yaw bu adamlar nasıl bir teknolojiye sahip bunu yapan dünyanın içinde daha neler yapar acaba
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=321692/Phoenix-Marsa-indi-ve-hedefe-kilitlendi

güzel soru :D

e dünyadan kontrol edilen mekikle marsa kadar gitmeyi beceren adam
ordaki robotu da kontrol eder bi şekilde :D:D

e dünyadan kontrol edilen mekikle marsa kadar gitmeyi beceren adam
ordaki robotu da kontrol eder bi şekilde :D:D

hoca 711milyon km artı bir atmosfer var bir tabaka bu nasıl bir radyo frekansı

asıl merak ettiğim bu adamlar dünya içinde neler yapabilir bu amerika sandığımızdanda ileri bir teknolojide ben 2 yıl kaldım orada akıl sır ermez

Son düzenleme:
hoca 711milyon km artı bir atmosfer var bir tabaka bu nasıl bir radyo frekansı
işte onu diyorum ya
adam oraya indirmiş robotu fotoğraf alıyor
kullanmanın da bi yolunu bulmuştur
belki gezip fotoğraf çekmeye programlanmıştır :D:D
otomatik hareket ediyor olabilir mesela
sinyaller gidip görüntü gelene kadar çok zaman farkı var, ekrandan bakarak kumanda etmek çok zor olur....

zaten robot bir veriyi gönderdikten 15dk sonra dünyaya geliyormuş.. yani robot önceden programlı. güncel kontrol etme diye birşey yok. öyle olsa adam robotu sağa çevirmek için düğmeye basar, robot 15dk sonra döner:D

usta olay bu değil 15 dakika 1 saat 1 gün ne farkeder bunu 711 milyon kmden arada o kadar mesafe marsın atmosferi bunu nasıl kontrol ediyorlar güncel olmasını demiyorum bu kadar mesafeden nasıl kontrol ediyorlar

Marstaki atmosfer dünyadaki gibi değil, dalgaları kırıp saptırmıyor. kontrol olayı da şöyle, dünyadan gönderilen sinyaller bir uydu üzerinden marsa yollanıyor güçlendirilmiş olarak. Zaten toplam kontrol süresi 1 günde 4saat falan yanlşış hatırlamıyorsam. NASA daki elemanlar bütün gün oturup robota yaptırmayı düşündükleri hamleleri hesaplıyorlar sonra iletişim başladığında bu komutlar toplu olarak gönderiliyor, robot da sırayla bunları gerçekleştirip dataları dünyaya yolluyor.

Hatırlarsınız NASA marsta daha önce Pathfinder adlı aracını kaybetmişti, bunun sebebi de gecikmeli gönderme idi, taşa takılan robot komut işlemeyi durdurup dünyaya haber yollar, dünyadaki (NASA daki) salaklar da robota tekrar komut yollarlar, ancak bu komut yolda giderken mars konrtol aralığından çıkar, dünyadaki salaklar da robottan bir daha haber alamazlar. teorilerden biri komutların robota bozuk gittiği, robotun da kafasına göre takılmaya başladığı, diğeri ise robotun iletişim kesildiği için komutun son kısmını alamadığı ve devamlı yürüme komutu olarak algıladığı, son teori ise aracı marslıların alıkoyduğu :D

nasa da çalışanların aralarından çok gerizekalılar çıkıyor arada. hubble teleskobunun merceğinde de kıl bulmuştu salaklar :D 400milyon$ para harca, steril ortamlar yarat, sonra elemanın biri emrceğe kıl düşürsün, artık ne kılıysa :D

gercekten dusundurucu.

bunları biraz daha düşünürseniz hepiniz kafayı yersiniz valla.boşverin adamlar yapıyo bi şekilde :D

bende gazetelerde çıkan uzay mekiğinin marsa iniş resimlerinin kimin tarafından çekildiğine takılmıştım. aşağıdan yukarıya bir çekimdi. yani bir masra stüdyo kurmuş mekiği beklemiş gibi.
Bu arada Aya mekik yollamadılar teorilerinin üstüne marsa inmeleride konu saptırm gibi geliyor :D
Komplo teorilerini çok seviyorum :D

Geri