yarım motor ne demektir?

bacadir68

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
yaa arkadaşlar ben mi bu kavramı yanlış biliyorum anlayamadım. benim bildiğim yarım motor rektefiye vakti gelmeye çok yakın olan motordur. yağ yakma olayı fazladır, belki su eksiltiyordur ve en önemliside ciddi oranda performans kaybı vardır. ben böyle biliyorum. doğrusu bu değilse söyleyinde bende öğreneyim...

vallaha bende senin gibi biliyorum bahadır...yarım motor aynen öle cekişten düşmüştür rektefiye zamanı gelmiştir ama idare eder derler hatta...hatta yaptırrıken yarım motor yapılır...diye duymuştum...

Yarım motor yaptırmak, üst kapakta işlem yapılmasıdır.

Diğer arabama yarım demişlerdi.2 Yyıl sonra 2140 Tl mi yedi rektefiye.Bence yarım demek ne zaman patlayacağı bellı olmayan bombadır

Ömrünü yarı oranda tamamlamış motor demektir. Revizyondan geçirilirse ileride daha çok masraf açmaması açısından iyi olur.

motorun altıyla üstünün aynı durumda olması lazım ki tam verimli çalışsın altı daha çok aşınmış bi motora üst kapak koyarsan komple o iş sağlıklı olmaz aynı şekilde altı yapıp üstü yapmassan yine sağlıklı olmaz.

yukarda arkadaşlar açıklamış gerçi de: yarım motor demek piston ve gömlek hariç hemen hemen tüm üst motor elemanlarının revizyondan geçmesi veya yenilenmesi demektir.sekmanlar siboplar sibop gaydları üst kapak vs...bunları değiştirmeye yarım motor yapmak denir.

Geri