Yardım

TaZzMaNiA

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2008 1,3 astra h aracımın motorundan 2000-3000 devir arası garip bir hırıltı geliyordu servise götürdüm izole ettik boruyu falan dediler sonradan şimdi çok ince bir çınlama sesi geliyor bunu sordum normal diyorlar birkaç arkadasımda yakında torbo zarar görür ondan ötüyordur dediler sizce nedir
bütün dizel olan araçlardan gelir mi bu çınlama sesi
:confused:

Sevgili Faik;
Ben yıllar sonra ilk kez dizel araç kullanmaya başladım
Dizel arabalarda nedense farklı sesler oluyor hep
Geçen rölantide çalışırken bile acayip ses geldi kulağıma motordan ama arkadaşıma gösterdim Normalmiş dediler

Ama yine de içine kuşku düştüyse iyice baktır derim
İnşallah bir şey yoktur
Sevgilerle

geçen gün soğukta bi marşa bastım su motoru gibi çalışmaya başladı sonra stop ettim tekrar çalıştırdım normal bir şekilde çalışmaya başladı benimde ilk dizel aracım çözemedim yaaa neler olduğunu

Benim Amcamda combo vardı dizel Onun araçta soğuk havalarda traktör gibi çalışıyordu Sonra normale dönüyordun belli bi süreden sonra ses hiç rahatsız etmiyordu Isındığından mı yoksa bizim kulak mı alışıyordu bilemicem :)

bizim fiat idea dizel de de aynı sorun( aslında sorun değil ) oluyor arkadaşlar tamamen dizel olmasından ve soğuk havalarda mazotun yoğunlaşmasından kaynaklanıyor, ilk çalıştığında traktör gibi olur daha sonra düzelir, ısıtma tamamlana kadar marşa basmayın benim bildiğim bu kadar ustaların yorumu farklı olabilir.

tamam soğukken biraz yüksek sesle çalışıyo onu biliyorum da araba yerinden oynar gibi hem araç sarsılıyo hemde çalışıyordu yanı

olur arkadaslar havalar iyice sogudu yaz mevsimine göre ufak tefek farkli sesler gelebilir sikmayin caninizi önümüz yaz bir kac ay sonra arabalariniz yeniden düzene biner... bende dizelciyim...

normalde de inceden gaza yüklendiğimizde çınlama sesi gelmesi normal mi_?

yav arkadaşlar malum kışş e arabada dizel motorr ordan ses geldi burdan tıkırtı geldi aman şurası söyleymişşş ooo oofffff kontağa bastın çalıştımı çalıştııı tamamm bekle biraz ısındır arabayı bas git sonra yani motordan normalden farklı ses gelmesi vs şeyler normaldırr kışın o kadar da kafaya takmayın yaza kadar binin yazın da gelirse anormaldirrr

servise götürdüm arkadaslar aracı turbonun civataları düşmüş onu sıktılar

Geri