yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan V.M.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

V.M.

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar. bi konuda bilgisi olanların yardımlarını rica etcektim. konu şu:
yeni bir araç aldım. bütün işlemleri bitti. alalı yaklaşık 2 hafta oluyor. ruhsatı üzerime aldım. bugün itibariyle (05,08,2008) muayne süresi bitti aracın. fakat muayneye gitmeden önce temiz kağıdı almam gerekiyor vergi dairesinden. fakat 2 keredir gidiyorum orada hala aldığım şahsın üzerine görünüyor araç ve dolayısıyla işlem yapılamıyor. bu durumda benim ne yapmam lazım? sistem güncellenene kadar her çeviren polisten ceza mı yiycem?..:confused:

şimdiden teşekkürler ilgilenenlere...

Son düzenleme:
karakola bildir abi ordaki işlemlerden de kaynaklanabilir.

güncel...

Merak etme hiçbişey olmaz.Ben Maliye Bakanlığında çalışıyorum.Öncelikle muayene için temyiz kağıdı isyenmiyor.(En azından ben Yeğenbey V.D de çalışırken öyleydi.Şayet temyiz kağıdı isterlerse ruhsat aslıyla birlikte Vergi dairesine gidip sorunu anlatırsan ruhsata istinaden aracı senin üzerine işleyebilirler.
Sorun noterin satış senedini vergi dairesine geç göndermesinden ya da gönderdiyse vergi dairesince işlenmemesinden kaynaklanmıştır.

Muayene istasyonlarında bulunan vergi dairesi şubeleri zaten araçlara ait tüm borçları online olarak görürler.Dolayısıyla zaten muayeneye gittiğinde araca ait borç olup olmadığı orada gözükür.Borç yoksa işlemlerini yapabilirsin.

yani diyorsun ki vergi dairesiyle falan uğraşma direkt git muayneye zaten borç yoksa sorunsuz bi şekilde orda işimi halledebilirim...
çok teşekkürler vbmenu_register("postmenu_689157", true);

yani diyorsun ki vergi dairesiyle falan uğraşma direkt git muayneye zaten borç yoksa sorunsuz bi şekilde orda işimi halledebilirim...
çok teşekkürler vbmenu_register("postmenu_689157", true);
Evet ama yinede bence gideceğin muyene istasyonu uzaksa gitmeden önce bir telefon edip sormakta fayda var.Çünkü uzun zamandır muayeneye gitmiyorum,şu an çalıştığım yer de farklı bir yer olduğu için güncel bilgi sahibi değilim.Ama dediğim gibi eğer temyiz kağıdı isterlerse sorunu ruhsatınla birlikte vergi dairesinden halledebilirsin.Sanırım nakil vasıtaları vergi dairesi ilgileniyor bu işlerle.Hatta sana orda çalışan bir arkadaşın isminide veriyim.Adı Mehmet ama soyismini hatırlamıyorum.Sen Selim Karslının selamı var de.Hatırlamazsa Antalya manavgatta tanıştığımızı söyle hatırlar.

Evet ama yinede bence gideceğin muyene istasyonu uzaksa gitmeden önce bir telefon edip sormakta fayda var.Çünkü uzun zamandır muayeneye gitmiyorum,şu an çalıştığım yer de farklı bir yer olduğu için güncel bilgi sahibi değilim.Ama dediğim gibi eğer temyiz kağıdı isterlerse sorunu ruhsatınla birlikte vergi dairesinden halledebilirsin.Sanırım nakil vasıtaları vergi dairesi ilgileniyor bu işlerle.Hatta sana orda çalışan bir arkadaşın isminide veriyim.Adı Mehmet ama soyismini hatırlamıyorum.Sen Selim Karslının selamı var de.Hatırlamazsa Antalya manavgatta tanıştığımızı söyle hatırlar.

tekrar teşekkürler...

Muayene istasyonlarında bulunan vergi dairesi şubeleri zaten araçlara ait tüm borçları online olarak görürler.Dolayısıyla zaten muayeneye gittiğinde araca ait borç olup olmadığı orada gözükür.Borç yoksa işlemlerini yapabilirsin.

kısacası açıklama yapılmış....
Azına sağlık...

Temyiz kağıdı nedir yahu? Temyiz benim bildiğim hukuksal bir terim, üst makama itiraz demek, bahsettiğimiz şey Temiz Kağıdı mı (borcu yoktur kağıdı)..

Geri