Yardım! Astra g kontağı açıyorum çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan irvin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

irvin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sorunum şu: Kontağı çeviriyorum motordan tık yok. Aküden şüphelendim kontrol ettim ama akü sağlam. Bunun sebebleri neler olabilir düşüncelerinizi söyleyebilir misiniz? Yarın illaki servise götüreceğim. Ama biraz bilgim olsun diye soruyorum malum serviste adamı öpüyorlar... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

marş dinamosunda sıkıntı olabilir. benzin pompasi sorunlu olabilir.
böyle türetilir.

peki motor çalismadan nasil götureceksiniz?

Tık sesi de yok ise,marş dinamosunun kollektörü yanmış olabilir.

Araba bi kez sonradan çalıştı ama akşam saati olduğu için sanayiye götüremedim. Ertesi gün olunca yine denedim çalışmadı ama işe gitmem gerektiği için hafta sonunu beklemek zorunda kaldım. Yarın çalıştırmak için şansımı yine deneyeceğim. Olmadı iterek çalıştıracağız. O da olmadı çekici çağıracağım yapacak bişi yok.

Kollektör yandıysa,motor sıcakken marş dinamosu çalışır.Motor soğukken çalışmaz.
Nedeni : Sıcaktan genleşen parçalar temas eder.
Yakın zamanda,marş dinamosunu çok zorladınız mı ?

Zorladığımı hatırlamıyorum. Aracı eşimde kullanıyor. İkimizden biri yapmış olabilir ama hangimiz :) Siizn söylediğiniz arıza olabilir sebep. Çünkü en son çalıştırdığımda çok uğraşmıştım ve çalışmıştı. Yani motor biraz ısındıktan sonra çalışmıştı. İnşallah yarın da çalışır da servise götürebilirm.

Arızanın ne zaman olacağı belli olmuyor.Sizden önceki sahibi de zorlamış olabilir,ya da kullanım ömrü bitmiştir.
Arızayı tespit ettirdikten sonra bizleri de bilgilendirirseniz,seviniriz.
Geçmiş olsun,kolay gelsin.

Teşekkür ederim ilginiz için. Sonucu yine buraya yazacağım. İyi günler sağolun.

Sertan Bey sorun aküden kaynaklanıyormuş. İterek çalıştırdık aracı. Akü yeşil gösteriyodu ancak servis onu dikkate almamk gerektiğini söyledi. Kendisi kontrol etti akü bitmiş. Yeni bir aküyle halloldu :) Bilginize...

Geçmiş olsun,teşekkürler.

Geri