Bu konu çok güzel bir konu.Ben bir öğretmenim ve bunu her gün düşünüyorum.Öğrencilerime öncelikle iyi insan olmayı, temiz bir kalple yaşamayı ve dürüst olmayı aşılamaya çalışıyorum.Meşhur bir söz vardır "Bilmemne olmuşsun ama adam olamamışsın..." işte bu sözü vurgulayarak adam olmalarını istiyorum.Çünkü bu vasıflar, ahlaklı, hoşgörülü, saygılı, sevgili, inançlı bireyler yetiştirmenin temelidir diye düşünüyorum.Eğer birey "iyi bir insan" olamazsa diğer güzel vasıflara asla sahip olamaz, sadece olmuş gibi görünür.
En önemli vurguyu vatan ve bayrak sevgisi üzerine yapıyorum.Çanakkalede ingiliz mekanzie piyade alayının makineli tüfeklerinin üzerine , kazmayla, sopayla koşan 15 lik Mehmetleri anlatıyorum.Nişanlısına su getiren bacımın, göğsünden yediği kurşunla Şehit oluşunu ve nişanlısının buna rağmen savaşa devam etmesini anlatıyorum.Bizi daha 90 yıl önce en zayıf halimizde altedemeyen, o zavallı büyük devletlerin bugün bizi sayfa sayfa yırtmaya çalıştıklarını ve oyunlara gelmemelerini öğütlüyorum.Onlara Mehmet Akif ERSOY'un "Yüce Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" demesindeki manayı anlatmaya çalışıyorum.Marşımızı neden gururla ve dimdik söylememiz gerektiğini anlatıyorum.Ancak görüyorum ki yeni nesilin kafası karışık; Mcdonalds larda, pearcinglerde, değişik psikopat müziklerde kendini bulmaya çalışanlar beni derinden yaralıyor.