Yanıtlamanız benim için çok önemli..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MadeN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sevgili arkadaşlarım,

Biliyorsunuz ki insanlar yaşlarıyla orantılı olarak sınıflandırıldıklarında nesil-nesiller olarak adlandırılırlar. Nesiller sürekli olarak toplumsal alanlarda ilişki ve etkileşim içerisindeler. Bu alanlardan en önemli olanı ise işyerleridir çünkü insanlar yaşamlarının nerdeyse %60 'ını çalışarak geçiriler.

Size sorum şu ; Siz alt nesillerinizden veya üst nesillerinizden meslekÎ alanlar içerinde etik, meslekî, manevi, maddî herşekilde neler bekliyorsunuz?

Benim için yanıtlarmısınız arkadaşlarım..

:p

Saygı, hoşgörü, paylaşım, dürüstlük, adalet-atalet, düzgün ahlak, kısaca insan olmalarını bekliyorum. ama bu her alanda. yani sadece işyerinde değil, apartmanda, asansörde karşılaşınca, trafikte, yolda yürürken, bir mağazanın kasa sırasında beklerken ... v.s.

teşekkürler salim abi..

hertürlü düşüncenizi yazabilirsiniz arkadaşlar, çok spesifikte olabilir çok objektifte..

aslında yanlarına meslek dallarınızıda eklerseniz çok güzel olacak..

Genel anlamda saygı, sevgi ve vicdan yeterli, gerisi gelir zaten. Mesleki ortamda düşününce üst nesilin alt nesile yol gösterici olması, tecrübelerini-birikimlerini paylaşması, işin püf noktalarını öğretmesi ve bunları yaparken boynuzun kulağı geçmesi ihtimaline aldırmaması çok önemli bence. Ayrıca hatalarını ortaya söylemek yerine birebir paylaşması da hoş olur.
Alt nesiller ise genelde teknoloji ve bilişim konularını daha yakından takip ettikleri için bu konularda üst nesilleri güncelleyebilirler. Tabi insani özelliklere hiç girmiyorum onlar en başta olacak zaten. Yeni ufuklar açabilirler, kalıplaşmış anlayışları değiştirebilirler, çok zor olsa da.. Şimdilik aklıma bunlar geldi, daha gelirse yazarım...

harika serkan abi ellerine sağlık..
"bunları yaparken boynuzun kulağı geçmesi ihtimaline aldırmaması "

bu aklıma daha önce gelmemişti çok teşekkürler..

hoşgörü.
herkesi olduğu gibi zamana ayak uydurduğunu düşünerek daha hoşgörüyle yaklaşım beklerim. Yargısız...

Dürüstlük yalansız yanlışsız içten davranışlar beklerim.

samimiyetlilik-dürüstlük
içindekileri kalbinle söylemek-kafanla değil
elektrik pano üretimi
ihracat müdür

Görsel basın dediklerin medya grubunda çalışıyorum.Bu sektörün emekli olunca gidememe gibi bir sorunu var.Zil çalınca kantin önüne koşturan öğrenciler gibi bir yığılma oluyor.Medyada devamlı yenilenme söz konusu olduğu için çalışma metodlarından ziyade bir sonraki nesile işin etiğini ve sınırlarını göstermesi yeterli ayrıca çalışma alanlarını sonraki nesile bırakması gerekiyor ki sistem tıkanmasın.Benden sonra ki nesilden beklediğim ise sabırlı olmaları ve tecrübe sürecine sadık kalmaları.Usta çırak ilişkisi bu alanda çok işlemiyor.Medyada var olabilmek için ustanın yaptıkları değil yapmadıklarını hayata geçirmelisin ve iki tarafından birbirlerinden beklediği ortak duygu VEFA..
sevgiler saygılar...

anlayış çok önemli açıkcası ben babamla aynı iş yerindeyim ve hem üst hem baba olması çok değisik bu yüzden anlayış olmassa eğer hiç bi iş yürümez

Geri