Yakıtınızı Hangi Firmadan Alıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deniz39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akaryakıtınızı Hangi Şirketten Alıyorusunuz ?

• ALPET

Oy: 2 1.3%
  • SHELL

Oy: 52 34.9%
  • BP

Oy: 13 8.7%
  • PETROL OFİSİ

Oy: 16 10.7%
  • TOTAL

Oy: 9 6.0%
  • OPET

Oy: 55 36.9%
  • DİĞER

Oy: 2 1.3%

• Kullanılan toplam oy
    149

deniz39

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Araçlarımızda performansı ve motor ömrünü en çok arttıran unsur aldığımız akaryakıtın kalitesi. Bunun için sizler yakıtınızı hangi firmadan alıyorsunuz ? Aldığınız yerin sizin için artısı nedir,Firma tercihinde yakıt kalitesini aracınızın performansıyla değerlendirdiğiniz şirket hangisi ?

Opel araçlara alınacak yakıt konusunda tavsiyeleriniz varmı ? Akaryakıtlarda bazı değerler var kükürt, setan...vb bunlarla ilgili şirkketler arası araştırma yapmış arkadaşların tavsiyeleri neler ?

Ben Euro dizel kullanıyorum ve yakıtımı opetten alıyorum.

Son düzenleme:
ben aracıma lpg taktırdım takalı elimden geldiğince opetten aygaz katkılı lpg alıyorum. bazı arkadaşlar aygazdan şikayetçi ama ben bugüne kadar bir sorun yaşamadım. aksine başka yerlerden aldığım zaman araçta çekişten düşme oluyor. ben memnunum.

(lpg takılalı 3ncü yılı. bugüne kadar filitresiz kullandım lpg yi. daha yeni filitre taktırdım. filitre taktırmadan önce lpg nin enjektörlerini söktütrüp temizleteyim dedim usta söktü ilk takıldığı gibi duruyor.)

benim aracım benzinli ilk başlarda shell den 95 oktan full save kullanıyordum ama bundan 2 ay önce yine shell den aldığım benzinden sonra aracımda çekişten düşme ve rolanti sorunları oluştu servise gittim ve kontrol ettirdiğimde araçta bir sorun olmadığını benzinde kaynaklanabileceğini söylediler benzini bitirdikten sonra bp den benzin aldım gerçektende servisin dediği gibi sorun benzindeymiş araç düzeldi. bu olaydan sonra hep bp den alır oldum ve gerçekten memnunum. shell in istasyon denetimini arttırması gerek.

opetten başka bir yerden aldığım zaman, çekişten %40 düşüyor.. hepsini denedim, milan gaz, shell, total... opet olmazsa petrol ofisi... başka firmalarınki öldürüyor arabayı... (şahsi görüş)

ben corsamı bayiden teslim alırken sormuştum hangi firmadan alalım diye bana dedikleri 1-opet 2-total 3- shell şeklindeydi ben sürekli opetten alıyorum şu ana kadar herhangibir sorun yaşamadım benzinden

100 oktan satan firma var mı peki

opet aygaz yada mogaz...(mogaz aygazla aynı dolum tesislerinde doluyor) dışında mecbur kalmazsam almıyorum mecbur kalırsam petrol ofisi...

En iyisi opet,97 oktan biraz daha pahalı ama uzun yolda özellikle çok farkediyor.Tavsiyem opet, mecbur kalınırsa da petrol ofisi.

tabi herkesin yaşadığı deneyimler birbirinden farklı bende geçen yaz arabayla tatile çıkmıştım kardeşim de kendi aracıyla. Aracımı sıfır almıştım ve aldığımdan beri BP'den benzin alırdım ama uzun yolda mecbur kaldık kardeşiminde tavsiyesi ile beraber Opet'ten yakıt aldık. Benim birkaç aylık araçta teklemeler ve sarsılmalar oluştu biraderin araç servislik hale geldi ve 115 TL. masraf yaptı.

Biyerde okuduğum yazıda dizel yakıt kullancıları için şöyle bir tavsiye vardı. "Aracınız EU3 normlarında ise TOTAL'den Eurodiesel,EU4 normlarında ise Opet'ten Ultra Eurodiesel Eurodiesel ülkemize ilk arz ettiği zamanlarda(Total getirmişti) EN 590 standardı max 350 ppm kükürt seviyesi olacak şeklinde hükmederdi. Opet Ultra EuroDiesel i sürdüğü zamanlarda ise yine bu standart max 50 ppm olacak dedi.. O yüzden Opet ilk 50ppm dizeli piyasaya süren firma oldu. Öte yandan En590'da değiştiği için diğer tüm eurodizeller de 50 ppm'e düştü.. O yüzden bazı pompalarda "Mazot 50", "Dizel 50" ibareleri görürsünüz. 350ppm satan kalmadı.

Aracınız commonrail(VW grubu hariç diğer markaların dizel motorde tercih ettiği sistem, Hdi, CDTi, TDCi, JTi, JTD, BMW d, DCi, CDi) ve/veya VW grubunun tercih ettiği gibi pompa enjeksiyonlu ise EuroDiesel kullanmak ZORUNDASINIZ..

Bunun dışında kalan dizellerde EuroDiesel'in hiçbir getirisi bulunmamaktadır. 3000ppm klasik mazot dediğimiz dizelden kullanabilirsiniz. Örn: Opel'in tüm DTi'ları..VW grubunun 2001 öncesi TDi'ları, Saxo 1.5 Dizel, 2002 öncesi bilimum dizeller..

Aracınızın ne çeşit bir dizel motora sahip olduğunu kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz. Bazı kullanma kılavuzlarında "2.nesil" common-rail tabirine rastlanabilir.. Bu 2.nesiller daha yüksek bir basınçla(1600-1650 bar) daha sessiz ama daha torklu birşekilde çalışan motorlardır. 1. nesiller max 1300 bar ile çalışır.

Yine motorunuzun Euro3,4,5 bilgisini de kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz. Ancak şu an itibariyle bu bilginin motorun ne derece çevreci olması bilgisi dışında hiçbir getirisi veya yapılması gerekeni yoktur"

bizim opel araçlar hangi dizel normunu kullanıyor ?

Geri