Yakit

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omers38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omers38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:help: herkese merhaba

1992 model opel 2,0 i otomatik vites aracım lpg de yakıtı çok yakıyor sebebi ne olabilir. acil yardım bekliyorum. (not: lpg sistemim sıralı enjeksiyorn değil normal):help:

lpg'de çok benzinlide normal mi yakıyor?

cok derken nekadar yakıyor?

cok derken nekadar yakıyor?

lpg de Km'de 0,30 ykr yakıyor

benim araç da sıralı değil km de 0,18 yakıyor ben fazla diyordum.

Lpg sıralı olmayan sistemde gaz girişi manifolttanmış. Yani hava girişinden. Manifoltta çatlak olabilir yada motor başka bir yerden hava alıyordur. Bir diğer husus ta, lpg beyninin ısıtma sistemi. radyatörden gelen sıcak hava önce kalorifer peteğini geçiyor sonra lpg beynine ulaşıyor. Bu durumda kalorifer peteğin tıkalı ise ki bu durumda kışın sıcak hava vermiyordur, sıcak su lpg beynine ulaşamaz. LPg beyni bu durumda sirkülasyondan dolayı buz tutar. Aracı incelediğinde üzerinin bem beyaz buzla kaplı olduğu görülür. Isınmamış lpg gaz yerine motora sıvı girer bu da yakıt sarfiyatını artıran bir unsur olabilir.

omers38' Alıntı:
bence çok diil.benim aracımın otamatiği sendeki.şehir içi yazın 250ykr. kış 275 ykr. uzun yol yaz 150ykr uzun yol kış:daha denemedim.......

omers38' Alıntı:

bide son olarak hararetini kontrol ettir.hararetin ne kadar yüksek olursa lpg o kadar az tüketilir.hararetin çıkmıyorsa termostatına baktır....

Benim aracın yakıt sarfiyatını ş.içi 180 ykr olarak hesapladım en son.Bu değer sizce nasıl arkadaşlar ???
Not: 2004 Astra Njoy 1.6 16V 32.000 km ve Manisa da gaz 1.420 ytl şu anda

Geri