yakıt tüketimi

ben bu yakıt tuketımı baslıklarından bıktım. neden arama yapmıyorsunuz. yakıt yada yakıyor dıye baslık aratsanız yuzlerce aracım çok yakıyor, bu kadar yakıyor normalmı, sızce bu yakıt degerı normalmı dıye baslık çıkar.

arkadaşlar merhaba kısa ve uzun sayılabilecek yol olmak üzere bazı testler yaptım.Ortalamam hale aynı değişmiyor 10-11 arası ancak göstergemi sıfırlamadım kilometrleri ve litlerin üstüne koyarak eldi ettiğim verilere göre;
14.7 km de 1.5 LT
57.4 km de 4 LT
tüketim elde ettim gördüğüm kadarıyla kısa mesafelerde artış epey fazla.Sizce değerler normalmi eğer değilse yarın arabayı servise götürüyorum garanti dolmadan yaptıracaklarım var tıkırtlar var arabanın içinde..Fikirlerinizi belirtirseniz tüketim hakkında sevinirim
Saygılar..

benim astra 2010 j aldığımdan beri sürekli gözüm yol bilgisayarında
şehir içi 8,2 uzun yol olarak arabayı yeni aldığım zaman denemiştim ankara ve edirne yollarında onun için hatırlayamıyorum fiyat olarak 0,300 krş yakıyor daha düşermi bnede aynı soruyu soracam servise gösteryimmi 4500 km deyim
franzferdinand sen servise gidersen bilgilerini ve dediklerini yazarsn sevinirim şimdiden teşekkürler

benim astra 2010 j aldığımdan beri sürekli gözüm yol bilgisayarında
şehir içi 8,2 uzun yol olarak arabayı yeni aldığım zaman denemiştim ankara ve edirne yollarında onun için hatırlayamıyorum fiyat olarak 0,300 krş yakıyor daha düşermi bnede aynı soruyu soracam servise gösteryimmi 4500 km deyim
franzferdinand sen servise gidersen bilgilerini ve dediklerini yazarsn sevinirim şimdiden teşekkürler
tabiki yarın servisi götürdüğümde tüketimle ilgili aklımdaki her şeyi sorucam yarın akşam size özel mesajdan da ulaşırım.Hatta 1 haftadan beri gittiğim yerlerin tek tek ne kadar litre harcadığmı ne kadar km yaptığımı yazıyorum excel de tablo halinde kafayı takmış durumdayım:D

tabiki yarın servisi götürdüğümde tüketimle ilgili aklımdaki her şeyi sorucam yarın akşam size özel mesajdan da ulaşırım.Hatta 1 haftadan beri gittiğim yerlerin tek tek ne kadar litre harcadığmı ne kadar km yaptığımı yazıyorum excel de tablo halinde kafayı takmış durumdayım:D

çook sevinirim anladığım kadarıyla sende benim gibi kafayı taktın ama sen bir gömlek üstesin:)

yakit degerleri normal....sehir ici 7 litre bekleyemezsiniz bu araclardan...diesel degilki??? yani

yakit degerleri normal....sehir ici 7 litre bekleyemezsiniz bu araclardan...diesel degilki??? yani
semia hanım dizel demek istediniz sanırım..adamlar Kerim'i Kareem, Adem'i Adam, Ziyneddin'i Zinaden diye yazarken bizim hazırda Türkçeleştirdiğimiz kelimeleri İngilizceleştirip yazmak pek hoş olmuyor olsa gerek..saygılar

benzin 3.65 1600 motor araba 200-250 krş yakmazki banada baştan çok yakıor gibi geliyodu ama artık alıştım 300 krş normal 1 değer :)

şehiriçi dizel cdti aracım ile istanbulda 100kmde 7litre yakıyorum, çoğu zaman hep dur kalk ve kış olmasıda büyük etki yazın ise 6 litreye düşüyor
şehirdışıda normal kullanımda 100kmde 4,5 - 5 litre arası yakıyor dizelle böyle bir kıyaslama yapabilirisiniz

semia hanım dizel demek istediniz sanırım..adamlar Kerim'i Kareem, Adem'i Adam, Ziyneddin'i Zinaden diye yazarken bizim hazırda Türkçeleştirdiğimiz kelimeleri İngilizceleştirip yazmak pek hoş olmuyor olsa gerek..saygılar

semia bir hanımefendi değil malesef. kendisi SELİM ABİMİZDİR :) bu arada kendisi yurt dışında yaşadığından bazı kelimeleri alışageldiği gibi kullanıyor siz onun kusuruna bakmayın ;)
bu arada orjinali DIESEL'dir biz o kelimeyi dizel diye okuduğumuzdan öyle kullanıyoruz. TÜRKÇE'de dizel diye bir kelime mevcut değildir. mesela otobüs kelimeside Türkçe değildir. tam karşılığı yanılmıyorsam "çok oturgaçlı göttürgeç" olması gerek ama biz ısrarla otobüs diyoruz...

Son düzenleme:
Geri