Yakıt tüketimi hesaplama acil yardim lutfen!!!

SNR!!!

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Kas 2010
Mesajlar
73
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
iyi günler... ölçüm en iyi şekilde fulleyerek değilde tamamen bitip benzine geçince 20tl yada 50 tl lik alıp tamamen benzine geçene kadar gidip yaptığınız kilometreye bölerek bulunur.. fullleyerek bulmak isterseniz aynı pompadan almak gerekir... hatta aynı pompadan alsanız bile havanın o anki sıcaklığı bile bir miktar oynatır...çünkü bazı yerlerde 8-9 bar bazı yerlerde 10 -11 bar ile basar gazı.dolayısıyla baya bi litre farkı çıkar ortaya...ayara gitmeden önce dediğim gibi yapmanızı tavsiye ederim..
Ben aynı aynı pompadan da almadım aynıı ıstasyondada almdım ama opetten aldım ynı ılk aldgmda kavack opetten aldım bırdahakı fullemede de yavuzturk opetten aldım bu cok fark yaratırmı ?
 

aReSsS

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
345
Tepki puanı
1
Puanları
18
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
kesinlikle yaratıyor... mesela bazen 33 litre alan depomuz daha yüksek basınçlı bir makinede 38 litre alıyor... dediğim gibi en mantıklısıdır bence... yani sıvı olsa benzin gibi fulleyerek bulmak doğru sonuç verir ama burada yanılma payı yüksek... ben hep öyle ölçerim... 50 tl lik alırım ve o anda km yi çıkmadan benzinlikten sıfırlarım.. yeniden benzine geçtiğinde bakarım ve kesin sonuca en yakın sonuçlardan birini bulurum...
 
Üst