yakıt tasarrufu hakkında birkaç soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yihit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yihit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaslar bi kaç konuda yardım almak istiyorum

1) patlak egzos yakıt tuketimini artırır mı?

2)99 corsam var ve bosta kullanırken fren şişmio yani hiç bi zararı olmuo virajlar dısında sizce baska telikesi var mı?

3) km basına 270 kurus yakıo sizce fazla mı?

4) yakıt tasarufu için neler yapmalıyım?

1- arttırmaz. sadece ses ve çevreye zehirli gaz çıkarır.
2- boşta fren şişmez. bi zararı yok. ama vitesde kullanırsan biraz daha yakıt tasarrufu sağlarsın. araba uygun viteste giderken ayağını gazdan çektiğinde komprasöre biner ve yakıt yakmayı keser.
3-270 kuruş gaz mı, benzin mi, dizel mi ?? kaç motor araba.?? bunlara göre değerlendirmek lazım
4- uygun yerde uygun vites kullan; ne düşük devir ne yüksek devir, ışıklarda beklerken yarım debriyaj değil boşta bekle, boşa atmak yerine uygun viteste komprasöre bindir arabayı, ayağı debriyaj üzerinde tutma, yokuşu çıktığın viteste aşağı in, vs. vs.vs. gibi etkenler vardır.

bu arada imza alanını düzenlemelisin. aksi takdirde cıs yapıyorlar valla. :)

cevap için tesekkurler """uygun viteste komprasöre bindir arabayı""" ne demk tam olarak? ehliyeti alalı 3-4 ay oldu daha yeni girdim bu işe :):) 270 kurus= benzinli 1.4 araba :)

Son düzenleme:
cevap için tesekkurler """uygun viteste komprasöre bindir arabayı""" ne demk tam olarak? ehliyeti alalı 3-4 ay oldu daha yeni girdim bu işe :):) 270 kurus= benzinli 1.4 araba :)
1.4 benzinli motor için fazla bence benim 1.6 astra cd 220 - 250 kuruş yakıyo benzinde ama tasarruf için çok dikkatli kullanıyorum diyebilirim. kompresöre bindirmek: viteste rampa indiğinizi düşünün araba daha hızlı gidebilmek için tekerlekler motoru zorlayacaktır. kabaca bu. tabi bunu illa rampa aşagı inerken dğil düz yolda da yapabilirsiniz. belli bi hızda giderken birden gazı bıraktığınızda yük kompresöre biner. tbi yavaşlar da aynı zamanda. ama gazı tamamen bırakmak yerine belli bi hıza ulasınca çok az gazı bırakırsanız tasarruf edersiniz...

Aracınız şayet 27 kuruşu benzinli ve şehir içinde yakıyorsa tüketimi gayet iyi.Artık öyle şehir içinde 20 kuruşlar filan kalmadı.

Geri