Yağmurlu havada tekleme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan m.ali_26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

m.ali_26

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar...yeni üyelerinizden biriyim. öncelikle beni de aranıza kabul ettiğiniz için çok çok tşkler...

gelelim sorunuma....

benim 94 corsa swing aracım var. yaz aylarında arabamı yıkıyorum, yıkatıyorum( tazikli suyla ) arabamda yaz aylarında hiç bi sorunum yok.
ne zaman yağmur yağsa yani yerler ıklak ve sulu olsa arabamda tekleme oluyor. bu tekleme sanki bujiler den biri çalışmıyormuş gibi, yakıt bitecekmiş gibi bi sarsıntı oluyor, gaz yememeye başlıyor. k.mrş taki servislere sordum hayret diyorlar. bi türlü sorun nerde saptanamadı.

yardımlarınızı bekliyorum.

bujileri tek tek iptal ederek bak hangisinde sıkıntı var

ateşleme bobini, bujileri ve buji kablolarını değiştirdim. yaklaşık 1 ay önce yağmur falan yoktu. yaz boyu hiç bir sorunu yoktu. çünkü geçen sende bu sorun olmuştu. hala devam ediyor. yağmur yağdığı zaman oluyor.

şase kablolarını kontrol ettir..

atesleme kapolarina, bobine kontakt sprayi sikin bakin kacak varmi,arti... benzin pompasinin kapolarina bakin belki nemden veya pastan tam calismiyordur... birde hava debimetreyi ölctür...

karter muhafaza yoksa su birikintisine filan girince bujiler ıslanıyor olabilir

bence nemden dolayi oluyodur benim arabaninda egr sinde hata var nemli havalarda azda olsa ayni sorun oluyo

İllaki bujilerden yapacak diye birşey yok. Motoru besleyen elektrik sistemine ait herhangi bir soket nem alıyordur.

arkadaşlar bujiye su gelmesi çok çok zor.. bu tekleme olduğunda motor kapağını açıp bakıyorum. ama bujilerin orada damla su yok... bu konuyu bugün fazlaca araştırdım internette.. bi ford taunus kullanıcısı yazmış. aynı sorun ondada varmış. ateşleme bobiniyle ilgili olduğunu yazmış. çözüm olarak aliminyum folio ile sarmış. bende bi deneyeyim diyorum. belki ateşleme bobinine su sıçrıyordur. sakıncası olmaz değil mi... bobine zarar vermez değil mi aliminyum folio... cevaplarınızı bekliyorum... tşkler

bende de şu sel baksını olduğu gün arabayı selden kaçırırken olmuştu
derin suya falan gitmedim ama ağır yağış altında uzun süre kalmıştım
aynı zamanda arıza lambası da yanmıştı
kuruyunca düzeldi

Geri