Yağlar ve Aşınma Durumları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Çok orjinal bilgiler abi :)

Allahhhh hep savundugumuz markalar dokturmus.Acaba hangi şartlarda denediler ki.Bide gerçeklik payı varmıdr

Allahhhh hep savundugumuz markalar dokturmus.Acaba hangi şartlarda denediler ki.Bide gerçeklik payı varmıdr

Dikkatimi çekti paylaşayım derim. Tam dilinden anlamadım ama resimlerinden ucundan kıyısından anladığım kadar ile işte o kadar.

Dikkatimi çekti paylaşayım derim. Tam dilinden anlamadım ama resimlerinden ucundan kıyısından anladığım kadar ile işte o kadar.

Sağolasın abi iyi yapmışsin olmadı tercümesini yaparsam bende açıklamasını yapmaya calisiyim

Şimdi dikkat ettim de hepsini farklı basinc altında dememişler

Son düzenleme:
büyük ihtimal test ettikleri şey hızla dönen bir parça silindir metale başka bir metalle baskı uygulamak.
fotolardaki izler bunu gösteriyor.
bilindik markaların düşük performans göstermesi normal.
çünkü ürettikleri ürünler bu şekilde çalışan bir motor için değil. zaten o şekilde çalışan bir motor da yok:)

.....
çalışan bir motor için değil. zaten o şekilde çalışan bir motor da yok:)
sdece bu kısmı alırsak, sürtünerek çalışan motorlar var diyebiliriz :D

kullanılan düzenek sadece yağ filminin kopup kopmamasını ortaya koymaya yönelik bir çalışmaya ait. tabiki böyle çalışan bir motor yok ancak yağ filmi ne kadar geç koparsa okadar iyidir yağ için. ama iyi bir yağ için tek kriter bu değil tabiki. yaşlanma süresi, köpürme, buharlaşma katsayısı vs vs. motorlarda yağ filminin kopma sebebi genelde aşırı ısınarak yağın özelliğinin kaybolmasından ileri gelir. yani burdaki deney benim kanaatime göre otomobiller için baz alınacak bir deney değildir.

Bende hangi şartlarda denendiğine takıldım. Çünkü motor içi sürtünme şartları ile aynı olmadığına eminim. Orda en az sürtünme ile az aşınma yapan yağ belkide motorun çarkına tükürecektir. Hiç inandırıcı gelmedi. Castrol göremedim ben mesela

Geri