Yağın yandığını nasıl anlarız? & Uygun Mobil1 Ful Sntktk alabileceğim e-store varmı?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Arkadaşlar araçda hangi yağ var bilmiyorum. 105 binde değişmiş 109 binde aldım ben aracı. 115 bin yazıyor yağ kartında. Aracım 112 bin kmde şuan. 3000 km var şuan değişime.

Soru1): Sabahları -5 derecede çalıştırdığımda yağ lambası çalıştıktan sonra 2 sn sonra falan sönüyor. Bu normal midir?

Soru2): Yağa bugun baktım ve kapkara olmuş artık. "Yağ yanmış yağı hemen yarın değişeceğim" şeklinde bir cümle gördüm az önce. Acaba benim yağ da mı yanmış? :D Bu yağı hemen değiştirmem gerekir mi? Artık acilen değişmesi gerektiği kararına hangi belirtilerden sonra varmalıyız? Karta göre 3 bin km var.

Soru3): Bundan sonra Mobil1 almayı düşünüyorum. OW 40 full sentetik. Bazı yorumlarda eski aşınmış motorlarda kullanmayın diyorlar bunu. Benim şuanlık şükürler olsun ki yağ yakma eksiltme gibi problemim olmadı. 4 aydır araç bende. Aşınmış motor statüsüne mi giriyor aracım? :D 112 bin de 2004 model 1.3 cdti.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...

Yağın yandığını anca şöyle anlarsınız.Motor soğukken yağ çubuğunu çekin.Çubuktaki yağı iki parmağınız arasında gezdirin.Eğer parmaklarınız arasında yağdan ziyade su gezdiriyor gibi hissediyorsanız o yağın işi bitmiştir.Zaten o yağda metal toz olma ihtimalide vardır.

Saygılar...

Su derken? Bunu denedim yağ uzuyor gibi. Yapışkan özelliği var az da olsa. Su gibi olmuyor o zaman sanırım. Su gibi derken aşırı kaygan mı?

kardesim aracin diesel..ve yagin siyah olmasi normal..o yagin islevini iyi yaptigini gösterir...15000km ye bakma ... ya 15000km yaparsan yani bu 8 ay icindede olsa,veya senede bir yani 9000km de olsa senede bir..yagin en uygunu senin icin 5w30 veya 5 w40 diesel icin uygun motoryagi...isigin gec sönmesi normal kisin rolantisini almasi zamani...
korkacak birsey yok masallah diyelim....

Selim hocam cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Ben de maaşallah diyorum. :)

ne 3 bini kardes taksimetremi acıyon degiştir gitsin araba rahatlar temizlenir yağ yaktıgını eksozdan mavimsi renkten anlarsın mesela benimkinin degişmesine 20 bin var ama yarın uzun yola gidecem diye degişecem temiz olsun arabanın yagı ve suyu asla ertelenemez

Geri