Yağ Soğutucusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MertHELL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MertHELL

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar öncelikle selamlar ,

Aracım 2012 model Astra 1,3 CDTI cosmo

15bin bakımına götürdüğümde aracın yağ soğutucusunun patladığı ve garantiden değişeceğini söylediler tamam dedik değiştirdiler. Araç 1 ay önce garantisi bitti bende bu sebepten dolayı bakımını yetkili servise değil özel servise yaptırdım.Herneyse 2 gün önce bir baktım tekrar aynı problem götürdüm servise ama 30bin bakımını biz yapmadık ver 3bin tl aracı yapalım dediler araç daha 2 yaşında ve bu tarz şeylerle uğraşmak gerçekten üzücü. Merak ettim başına bu tarz şeyler gelen var mı hukuki yollara başvurmayı düşünüyorum derdim parası değil ama adamlar umursamaz davranıyo .

Garanti süresi 2 sene. Bu süre içinde değişen parça garanti sürenizi uzatmaz maalesef. Geçti ise bir sonuç alacağınızı sanmıyorum, geçmiş olsun. 30.000km yetkili serviste yaptırsaydınız, iyi niyet garantisinden yapılırdı. Dışarıda 500tl civarına işçilik dahil halledersiniz.

aslında takılan parçaların 1 yıl garantisi var diye biliyorum yani aracınızın garantisi olmasa bile atıyorum v kayışı takıldı ve koptu garantiden değiştiriyorlar renaultta böyleydi

aslında takılan parçaların 1 yıl garantisi var diye biliyorum yani aracınızın garantisi olmasa bile atıyorum v kayışı takıldı ve koptu garantiden değiştiriyorlar renaultta böyleydi

Hayır kanunen; garanti sürecinde değişen parçalar, o parçaların garantisini uzatmamakta. Hep yetkili de bakım yaptırıyorsanız, iyi niyetten hallediyorlar ama.

bosuna ugrasma eninde sonunda adamlar hakli cikar diyorsunuz kisacasi al arabani yaptir yani

Arkadaşlar öncelikle selamlar ,

Aracım 2012 model Astra 1,3 CDTI cosmo

15bin bakımına götürdüğümde aracın yağ soğutucusunun patladığı ve garantiden değişeceğini söylediler tamam dedik değiştirdiler. Araç 1 ay önce garantisi bitti bende bu sebepten dolayı bakımını yetkili servise değil özel servise yaptırdım.Herneyse 2 gün önce bir baktım tekrar aynı problem götürdüm servise ama 30bin bakımını biz yapmadık ver 3bin tl aracı yapalım dediler araç daha 2 yaşında ve bu tarz şeylerle uğraşmak gerçekten üzücü. Merak ettim başına bu tarz şeyler gelen var mı hukuki yollara başvurmayı düşünüyorum derdim parası değil ama adamlar umursamaz davranıyo .

Sadece iki yaşında bir araç ve sorun ortada ben şimdiden bu aracın 10 yaşını düşünmeye başladım bile. Geçmiş olsun.

yag sogutucusunun 2 defa patlaması ılgınc bısey asıl patlatan nedenı bulmak lazım..dısarda degısımı 300 400 tl ye yapılır kı o kadar tutma nedneıde yag degıscek motorun ıcını temızlemelerı felan bence neden patlamıs onada baktırın derım

Bu sorunun cevabını koskoca opel veremiyor parça bu 2 ay sonra da bozulabilir cevap mı olur. Hiç kimsenin başına gelmedi mi şimdi 2 yaşında aracın yağ soğutucusu patlayıp duruyor piyango bi bana vurmuş heralde :(

Hayır kanunen; garanti sürecinde değişen parçalar, o parçaların garantisini uzatmamakta. Hep yetkili de bakım yaptırıyorsanız, iyi niyetten hallediyorlar ama.

aracın genel garanti süresi uzamıyor fakat kullanılan parçalarda ve işçiliklerde ekstra garanti oluyor yani garantisi 2 yıl olan 6 yaşındaki bir arabada serviste işçilik ve paça taktığında sadece o parçaya ve işleme garanti veriyorlar ustalar gibi kapıdan çıkınca garanti bitmiyor yani:)opel için bu süre 2 yılmış ve tamirde geçen süre 2 yıllık yedek parça süresine ekleniyormuş garantiye girenlerse: farlar gösterge tablosu merkezi kilitler emniyet kemeri ve bağlantıları emniyet camları egsoz borusu ve susturucular şarj dnamosu jantlar katalitik konvertörler radyatörler ve oto kliması bu garantiye dahilmiş neskarın faturasının arkasında bu yazıyor garantiyi veren firma ise gm türkiye ltd tamir süresi azami 20 gündür diyede eklenmiş

fakat buna yağ soğutucusu dahil olmaz diye tahmin ediyorum zaten aracın genel garantiside var:)burda parçadan çok neden patladığını bulmak lazım acaba motor içinde bişey mi geliyor yoksa yağ basıncı mı çok yükseliyor yoksa gelen parçalar hep defolumuydu

Son düzenleme:
ne yani 30 000 km bakımına gelmedi die araçgaranti dışı mı ?

Geri