Yağ kokusu mobil 1

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
selam arkadaşlar,
yaklaşık iki hafta önce aracımın yagını (astara G) tam sentetik mabil 1 yag ile değiştirdim. ogünden beri 200-250 km bir yol yaptım. dün sabah haftalık bakımını yaparken yağınıda kontrol ettim. benim garibime giden ve sizlere sormak istediğim ilk defa kullandıgım bu yağın ( mabil1 0/40) kosu oldu. motorun yağ kapagını açtıgımda burnuma gelen koku aracın benzini yakmadıgında ( çiy gaz attıgında) eksozdan çıkan kokuyla aynı olması. şimdi mobil1 0/40 kullanan arkadaşlara ve bu konuda bilgisi olanlara sormak istiyorum: bu koku yagın kendi kokusumudur yoksa başka bir nedenden kaynaklı bir kokumudur?

kokar tabı kardes oyle kapagı acıp ıyıce yaklasırsan acı acı kokar normal sonucta hoş bi koku gelmesı beklenemezdı oyle degıldı??

astrammm' Alıntı:
kokar tabı kardes oyle kapagı acıp ıyıce yaklasırsan acı acı kokar normal sonucta hoş bi koku gelmesı beklenemezdı oyle degıldı??

evet, aynen dediğin gibi kapagı açtıgımda acı acı koku geldi( tabi yaklaşıp kokladım) ama daha önce kullandığım yağda (shell helix 10w/40) neden böyle bir koku yoktu onu anlamadım.

sonucta değişik marka değişik hammaddelerı var ıcınde kokusu rengı degısır

normaldir bence

mobil 1 sonuçta. ince yag biraz eksiltme olabilir ama tabı yanma sonucu yağ kotu kokar tabii

yağ koksa ne olur kokmasa ne olur ! Peynir mi bu !

Geri