YaĞ katkisi nasil kullanilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Latif04
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
van da sanayi sitesinde bir yağ değişim servisinde yaptırdım.Yağ kontrol çubuğunun yerine bir hortum takılarak istediğiniz miktarda motordan yağ çekimi yapabilirsiniz hemen hemen tüm yağ değişim servislerinde bu işlem yapılabiliyor.servisin bu yarım iş yapmasından dolayı yolda kalmadıkça servise uğramayı düşünmüyorum bende.Zaten aracımın garantisi biter bitmez yağınıda kendim değiştirecem

oradan deneyemedim benim hortumlar kalındı:)

Çağatay eczaneden 50 cc. bir tane enjektör al ucuna 1-1,5 mt. kadar uzunlukta akvaryum hortumunu güzelce bantlla.
hortumu yağ konulan kapaktan gittiği kadar içeriye salla sonra enjektörü doluncaya kadar yavaş yavaş çek. yağın kıvamı yoğun olduğu için ekjektör yavaş vakumlar.
sonra hortumu yukarıya çekerek yağı bir kaba boşalt. kab olarak şişe değilde kolaylık açısından ağzı açık geniş bir kab olsun yoğurt kabı gibi.
bu şekilde yağ çubuğundaki max. çizgisine kadar fazla yağı çekersin.
bu işlen sırasında dikkat edeceğin zor ihtimal olmasına rağmen hortumu motorun içerisine düşürme. hortumun enjektöre girdiği yerden sol elinle tutar sağ elinle de enjektörü çekersin.

abi yağı değiştirdim de benim hortum kalındı herhalde tam 90 derece yapıyor o delikten o yüzden döndüremedim hortumu :)

oradan deneyemedim benim hortumlar kalındı:)

abi yağı değiştirdim de benim hortum kalındı herhalde tam 90 derece yapıyor o delikten o yüzden döndüremedim hortumu :)

benim yağ çektirdiğim serviste cihazın farklı kalınlıkta ve esneklikte hortumları vardı.Usta birkaç tanesini denedikten sonra yağı çekti.Eğer yağ çekme cihazları ile yapılamıyorsa bütün yağı temiz bir kaba boşaltıp yeterli miktarını koymalısın.Fazla yağ motora gerçekten çok fazla zarar veriyor.

benim yağ çektirdiğim serviste cihazın farklı kalınlıkta ve esneklikte hortumları vardı.Usta birkaç tanesini denedikten sonra yağı çekti.Eğer yağ çekme cihazları ile yapılamıyorsa bütün yağı temiz bir kaba boşaltıp yeterli miktarını koymalısın.Fazla yağ motora gerçekten çok fazla zarar veriyor.

yağı değiştirdim ben yağı değiştirmeden önce falalık vardı beherglasla 200 ml ölçüp koydum hatta:)

Geri