Yağ Filitresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lapsetur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lapsetur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün arabanın yağını 9.500'de değiştirdim.

Yağ filitresini çıkartmak için çok uğraştılar epey zor çıktı resmen yapışmıştı. Yağ filitresini incelediğimde resmen taşlaşmıştı, kemik gibi olmuş.

Filitre kapagını açtıktan sonra Filitreyi yuvasından çıkartmak için çok uğraştılar hatta üstündeki plastik halka kırıldı önce, sonra asıla asıla sağa sola çevirerek çıkarttılar.

Nasıl söyleyeyim filitre çok sertti hiç bir esnekliği yoktu kemik gibi olmuş filitlere kağıtları birbirine kaynamıştı

Bu normal mi çünki bana pek normal gelmedi ustaya sorduğumda aldığım cevap beni pek tatmin etmedi.

Eğer normal değilse neden olur.

oktay abi kullandığın yağın markası ve numarası ne bilmiyorum ama 9500 km çok hele bide araban lpg li ise

LPG'li değil 10w40 GM yağ kullanmıştım birde Bor Power ekletmiştim.

Bu sefer Mobil kullandım

Zaten bundan sonra 7.500'de değiştireceğim

katkı maddesi kullanmayı hiçbir araç firması önermiyor bence kullanma sahte mallarada dikkat et bende 7000 de değiştir dicektim artık senin yağ katran olmuş umarım motora zarar vermemiiştir onla geçmiş olsun

katkı maddesi kullanmayı hiçbir araç firması önermiyor bence kullanma sahte mallarada dikkat et bende 7000 de değiştir dicektim artık senin yağ katran olmuş umarım motora zarar vermemiiştir onla geçmiş olsun

Teşekkürler. Asıl aklıma takılan yağ filitresinin nasıl bu kadar katılaştığı.

Güncel ....

yağın bu kadar katılaşması mümkün değil ya çok kötü bir motor yağı kullanacaksınız ya da kullandığınız katkı maddesidir buna sebep olan.bor power kullanıken bir süre motorun çalışması vs. talimatları tam olarak uyguladınızmı..

yağın bu kadar katılaşması mümkün değil ya çok kötü bir motor yağı kullanacaksınız ya da kullandığınız katkı maddesidir buna sebep olan.bor power kullanıken bir süre motorun çalışması vs. talimatları tam olarak uyguladınızmı..

Bor power'ı koyarken motor 90 dereceye geldi ve kutu uzun süre çalkalandıktan sonra eklnedi. Ayrıca okuduğum tüm yorumlarda bor'un bu tür etkisi olduğunu yazan olmamış. Filitrenin kalitesizliğinden olma ihtimali varmı ?

aracım hiç yağ eksiltmezdi bor kullandıktan sonra yağ filitresinin hortumunu deforme etmiş dibinden kaçırıyordu.yağ akışkan bor balçık gibi bir madde bencefilitre süzememiş orda kemikleşip kalmıştır

aracım hiç yağ eksiltmezdi bor kullandıktan sonra yağ filitresinin hortumunu deforme etmiş dibinden kaçırıyordu.yağ akışkan bor balçık gibi bir madde bencefilitre süzememiş orda kemikleşip kalmıştır

Filtrenin bu durumundan dolayı yağ eksiltme oluşurmu ?

Bu durumu bor'a bağlamak istemiyorum çünki bu durumla karşılaşan olmamış ayrıca yağ eksiltiğinde yine 10w40 başka marka yağ eklemiştim acaba ondanda kaynaklanırmı ?

Son düzenleme:
Geri