yag eksıltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar, 7500 km de 1 lt yakın yağ eksiltmek, özellikle 1800, 2000 cc lik opel motorlarının tipik özelliği. Bu araçta bir arıza var anlamında değil. genelde 1 yağ değişim periyodunda 750 gr-1 lt eksiltebiliyorlarmış. Bende de 1.8 zafira 2000 model var, o kadar eksiltiyordu. Bir sıkıntı mı var motorda diye aracın motor kompresyonunu ölçtürdüm. Ölçme aletinde her silindirin en iyi değeri 200 BAR olarak ayarlanmış. Benim her silindir ortalama 195 çıktı ki bu 8 yıllık 2000 model araça göre çok iyi bir değer.160-170 gibi bir değer bekliyordum açıkçası.

Öyleyse ne?? Bir iki eski opel ustasıyla da konuştum. Opellerin huyu böyleymiş. Üzülmeyin, yeni modellerde bu azalsa da yine de biraz eksiltiyorlar.

ßendede 4000km önceden 1-1.5 litre gibi bi yağ kalmıstı icinde :eek: :eek: usta bana kötü yagdan olabilir dedi aldığım yagda GM nin yagıydı ama...

aynı durum bendede oldugundan bır ustam double up ın yenı cıkan nano teknolojı katkısını koyduk o gunden berı 1500km oldu gram eksılmedı 20000 km debır koyabılıyorsunuz yag degısımınden etkılenmeden

ne kadar abi fiyatı :confused:

25 ytl ıcınde kalem tıpınde bır radyo ve kulaklıkta hedıyesıymıs aynı pakette vallaha menmun kaldım arabada eksıltme yok

eksiltme varmıydı peki abi aracında

abi 10 / 40 yag kullanacaksın en iyisi o bide tabiki araban lpg liyse yag yakması çok normaldir biraz daha sıkıştırmazsan arabayı daha rahat olur

simdi yagın değişimine 4000km önceden yag cubuğuna değmeyecek kadar yağ olaması normalmi lpgli bi aracta

araçların yağ eksiltmesi normal.zaten katologda da yazıyor.ama kaliteli yağ olayına katılıyorum.bence motorun en önemli parçası yağ.paradan kaçınmadan kaliteli koymak lazım,ben castrol mkoyorum.10.000 km oldu.shelle yağ kalitesini ölçtürmye gittim.gayet kaliteli ve güzel dediler.bi makinaya damlatıyor o cihaz kalitesiyle ilgili bilgi veriyor.

arkadaşlar 94 yılında başıma gelen bir olayı anlatayım ondan sonra değerlendirin 92 model broadway im vardı. yağ değişimine il dışında özel servise girdim. sonrasında araç 80 km üstüne çıkmıyordu. 2 gün sonra şüphelendim. yağ çubuğunu kontrol ettim. tırnağın çok üstündeydi. servise gidip bildirdim. kontrol ettiler geri zekalı personel motorun altından girmiş motor yerine şanzıman tapasını açıp yağı boşaltmış yani şanzımanda yağ sıfır. motora da 3 lt yağ koymuş mu? aha size şanzımanda yağ sıfır, motorda 6 litre. az daha şanzımanı kucağıma alıyordum. siz siz olun yetkili servise bile güvenmeyin. sürekli kontrol hep kontrol.

Geri