yag eksıltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim yağ yakma sorunum vardı. eksiltme değil sadece, aynı zamanda yakıyordu da. servis motorun henüz iyi olduğunu söyledi. yağdan da yapar dedi. hemen motor açmaya gerek yok dedi, bujileri de görmüştü ki pek kurum falan yapmamıştı. shell 10 40 vardı önceden koyduğum. servis mobil 1 super s 10 40 koydu şimdi hiç problem yok. mavi duman da çok azaldı. o da nadiren çıkıyor.

Yanlış anlaşılmasında mobil 1 süper s diye bir yağ yok.:) Mobil 1 tam sentetik yağlarına verdiği bir isim asıl arka mobil. Mobil süper s'de yarı sentetik yağlarına verdiği isim yanlış anlaşılma olmasın.

Yanlış anlaşılmasında mobil 1 süper s diye bir yağ yok.:) Mobil 1 tam sentetik yağlarına verdiği bir isim asıl arka mobil. Mobil süper s'de yarı sentetik yağlarına verdiği isim yanlış anlaşılma olmasın.

yanlış yazmışım pardon :)

yağ değişimine yakın yağ eksilmesi normal bir durum, tabii yağ markasıda önemli

Eğer özel servis ise gözünüzle görmeden inanmayın derim. Yakın zamanda benim başıma bir olay geldi, yağ konusunda güvenim kalmadı..Şöyleki, yağ ekliyorlardı 0.5 lt kadar, Castrol Magnatec konmuştu yağ değişiminde, eklediği bidon Magnatec tamam, dikkatlice bakınca farkettim ki diesel yazıyor. Dur falan derken yok abi bunu varilden doldurduk dedi, varildeki ne peki dedim garip bi isim söyledi. Halbuki yağ değişimi sırasında Magnatec koyduklarını söylemişlerdi. Bundan sonra kendim yağımı alıp öyle gidicem... Ayrıca mavi duman atmıyorsa sorun yoktur sanırım...
Vay be rezalet resmen:mad: En güzeli ya kendiniz alıp yağı gözünüzün önünde kattıracaksınız ya da yetkili servis:good:

öle valla bı arkadasım da degıstırcegın zaman bı magnatec koydur bı de yag katkısı kat öle dene dedı bakalım yarın ekletıcem yagı ondan sora neler olcak gorcucez yardımlarınız ıcın sagolun

Castrol yerine Mobil diyorum. Kullanın pişman olmayacaksınız;)

gm marka orjinal yağı mobil üretiyor yanlışmıyım

daha yeni yağ koydurdum arabaya 2000 km oldu. yağ çubuğu seviyesi 1. çentiğe inmiş. opel astra cd otomatik 2ooo model. ayriyeten yağla beraber borpover koydurdum. 2000 km de yağ bitmiş. ama temiz yağ. aynen duruyor. bu arada araç lpg li. ilk aldığımda yağını değiştirmiştim. 5000 km de yağ bitmiş. sadece 1 litre atık yağ çıktı motordan. şimdide 2000 km de 1. çentiğe inmiş. bu kadar hızlı azalması normal mi sizce.

Arkadaşlar, Diger bir topigede yazdım. Buradan sizlere birşey sormak istiyorum. geçen sene 2000 model 2.0 cdx vectra araban motor yaktı. 180.000 km deydi. araba 3000 km de 1 lt. yağ eksiltiyordu. karter contası yağ kaçırıyordu, pek önemsemedim. bakımda 10x40 yağ koydular. 3000 km sonra nasıl olsa yağ kaçırıyor diye 20x50 normal yağ aldım, ekliye ekliye 10.000 km gitti, fakat bu arada çekiş iyice düştü. serviste komprasyon ölçtüler çok berbattı. motor gitmiş dediler. Yağ analizi yaptılar, yağda yağ özelliği yoktu. Orada usta dediki motoru sen yakmışsın, motor yağsız kalmıs. Motora yağ ilave edeceksen içindeki ile aynı olmalıymış. Eger farklı marka bile olsa mesela motorda shell 10x40 varken castrol 10x40 koyarsan iki yağın fomulleri farklı oldugundan birbirini notralize eder, yağ köpürür ve koruma yapmaz, motor çok çabuk gider demişti. ne derece dogru ama bana 5000 ytl ye mal oldu. yag ilavelerinde aynı marka önemli. saygılar.

Geri