yag eksıltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arek

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar vectramda yag eksıltme sorunum var sızce neden olabılır 7500 km de degıstırıyorum hep 10000 lıkm yagı koyupta hemde ama yınede suan 7500 2000 km daha var ve 1 lıtreden fazla eksılmıs durumda bu konuda bılgısı olan varsq yardımcı olursa sevınırım

Yağınızın markası nedir ? Yetkili servis Mobil 1 tavsiye ediyor bizim araçlara.

gm kendı yagı koyuluyo servıste servıse actıgımda da normaldır eksıltebılır dıyo

Eğer özel servis ise gözünüzle görmeden inanmayın derim. Yakın zamanda benim başıma bir olay geldi, yağ konusunda güvenim kalmadı..Şöyleki, yağ ekliyorlardı 0.5 lt kadar, Castrol Magnatec konmuştu yağ değişiminde, eklediği bidon Magnatec tamam, dikkatlice bakınca farkettim ki diesel yazıyor. Dur falan derken yok abi bunu varilden doldurduk dedi, varildeki ne peki dedim garip bi isim söyledi. Halbuki yağ değişimi sırasında Magnatec koyduklarını söylemişlerdi. Bundan sonra kendim yağımı alıp öyle gidicem... Ayrıca mavi duman atmıyorsa sorun yoktur sanırım...

yok dumanda bı sorunum yok ama ısın ılgınc tarafı gozumun onunde acılıyo sıfır yane ama bende magnatec koycam sımdı ekoyak da taktırdım onu denıyorum ama onla bı alakası olacagını sanmıyorum cunku cok bagımsız seyler

motorun kataloğunda yağ ölçüleri yazar motorun sıcaklığına göre yani sıkıştırma sonunda fazla basınç ve ısı oluşunca yağın inceliği kalınlığı çok önemli acaba serviste motora göre yağ koymadılarmı yani çokmu ince bir yağ o yüzdende yağ filmini kolay yırtıp yapı yakabilir ve sornadanda eksiltebilir...yada kaçak vardır aracı lifte kaldırıp kontrol ettirin krank keçelerini(ön veya arka) yada karter contasını yada karter tapasını kontrol ettirin... çoğu usta karter tapa contasını kontrol etmez ters düz takar ... kontrol etmek gerekir ....

tesekkurler yarın gıdıp hepsıne baktırtcam zaten

fazla sıkıstırırsan makınanı yag yanar :) basıma geldı cunku

arkadaslar vectramda yag eksıltme sorunum var sızce neden olabılır 7500 km de degıstırıyorum hep 10000 lıkm yagı koyupta hemde ama yınede suan 7500 2000 km daha var ve 1 lıtreden fazla eksılmıs durumda bu konuda bılgısı olan varsq yardımcı olursa sevınırım

Araban lpg'limi?

Mobil super s 10w40 yağını dışardan kendin alıp denemeni öneririm.

Geri