Yag ekleyecegim ve marka lazım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan djkelaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

djkelaj

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabam Agustos da aldım ve yeni oldugundan ilk 1-2 ayda yag eksilmesi cok olur demişlerdi, Seviye olarak 1/3 luk bi azalma oldugunu gordum,

OPEL CORSA DIESEL 1.3 CDTI ENJOY model arabama ne yag eklesem
servise sordum 60 kusur bi meblag dediler aklım uctu, ne bu yaaa ???
kendimiz ekleyemezmiyiz .GM marka 5w30 konuyor demişlerdi servisde.

servis artık mobil kullanıyor kardeş ...mobile güven gerisini merak etme sen:)

Son düzenleme:
4 litrelik fiyatını söylemişlerdir ama gene de pahalı. Kendin ekleyebilirsin. Çubukta her çentik 250ml ye denk düşer, bence eklemek için acele etmeyin, km nedir? İlk bakıma minimuma düşmeden gelebilmesi lazım.

2200 km oldu

yağ eklemek garantiyi bozmaz rahat olun zaten servistekiler yağın markasını veya eklenmiş olduğunu anlayamazlar ki :D :D

bende yarın yağı değiştirticem...
2004 1.3 cdti corsa... geçen sefer GM 10/40 koydular... bu sefer 5/40 mı denesek?

bende yarın yağı değiştirticem...
2004 1.3 cdti corsa... geçen sefer GM 10/40 koydular... bu sefer 5/40 mı denesek?

Yetkili servisim 5-40 mobil kullanıyor, bu yüzden aracı aldığım bayii yerine farklı servise gidiyorum.

Su an hangisi daha onemli 10/40 mi 5/40 mi fark ne ?

akışkanlık farkı var. yağ kalınlıkları aynı, akışkanlıkları farklı. biri 10 viskosite diğeri 5 viskosite. biraz motor yağlama kanalları ile ilgili. kanallar dar ise akışkanlığı yüksek olanı tercih etmede fayda var.

yine 10/40 koydu usta bugün... corsa için en uygunu bu dedi, adam 25 yıllık opel ustası ne diyeyim vardır bir bildiği :)

Bu arada Bakımı "200 TL" tuttu
(Motor Yağı-Yağ Filtresi-Mazot Filtresi-Hava Filtresi-Polen Filtresi+İşçilik)
+ 4 Kapı yağlandı
+ Ön tampon altında karlığı tutan menteşeler kırılmış onları değiştirdi
+ Motor temizliği yapıldı "Würth" marka sprey bir ürün ile şu an simsiyah nokta toz yok kaputun altında...

60 TL'ye de Karter muhafaza taktırdım somunları civataları ile...

Geri