yağ değişimi hakkında bir soru???

ogretmen82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar. ben erzurumdayım ve yağ değiştirmeme 2000 km kaldı ortalama 2-3 ay sonra yağ değiştiririm. haziran ayında da antalyaya gideceğim. bildiğiniz gibi antalya yazın çok sıcak. antalyada 2000 km kullandıktan sonra yine erzuruma dönecem. yani şöyle söylemek gerekirse yağ değişimi sonrası ilk 3000 km çok sıcak bir yerde kullanıcam arabayı geri kalan 7000 ise erzurum gibi bir yerde yani aşırı soğukta kullanıcam.

acaba nasıl bir yağ almalıyım. yazlık yağ alıp erzurumun kışını bekleyip yağ değiştirme zamanı gelmese bile kışlık yağ mı alayım yoksa direk kışlık yağ mı alayım. 10-40 lık yani kışlık bir yağ alırsam antalyada çok sıcakta kullanmak motora zarar verirmi??

birde sentetik ve yarı sentetik hakkında ne önerirsiniz.

marka ve tür olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler.

marka olarak castrol derım ama ıncelık we kalınlıgına bısey dıyemem

yarı yada tam sentetık dıye olmaz
ayrıca yazlık kıslık yag dıye bırsey olmaz araba lastıgı almıyorsun uygun esvapta yag kullanacaksın
arabanda ne yazıyorsa o yuksek performanslı arabada tam sentetık olur
senın aracın 1.6 10 40 yarım sentetık yag ışını gorecektır
o soguk havada tam sentetık yag konmaz........

castrol magnetic 10/40'lık yağ al senin işini görür

Alman gereken yağ 10/40. Marka dersen ben ELF MOLIGRAF F1 10W40 kullanıyorum ve memnunum.

servislerde konulan gm yağlarını kim üretiyo bilgisi olan arkadaş varmı?

castrol magnetic 10/40'lık yağ al senin işini görür

bu yağı hem +30 derecede hemde -30 derecede kullanabilirmiyim. bi sakıncası varmı acaba.

arkadaşım erzurumda da kullanacaksan ben sana 5/30 kullanmanı tavsiye ederim saygılar
----------tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

bu yağı hem +30 derecede hemde -30 derecede kullanabilirmiyim. bi sakıncası varmı acaba.

Söylediğim yağ ürününü ben güvenerek kullanıyorum dediğim gibi 10/40'lık yağ ister erzurum'da ister antalya'da kullanabilirsin diye düşünüyorum bir tek farkla değiştirme zaman aralığını biraz daha kısaltabilirsin

aynı durum bendede var. Ben yaklaşık 1 senede yağ değişimi yaptırıyorum. yani 0rt. 7500-8000 km gibi. opel özel servisi Delphi 10-40 kullanıyor. 4 litre 30 ytl. gayet iyi. hatta aynı durumu başka yağlarda da sordum. ustam, bana hocam boşa para verme. mesela castrol magnatec 10-40 var. 50 ytl. ama açığını istersen kilosu 7 ytl, çarmı 4 eşittir: 28 ytl yani açığı benim delphi ile hemen hemen aynı. diyeceğim. yağlar hemen hemen aynı bence. sadece reklam parası var işin içinde. zaten yağ dediğin 8000 i geçmemeli derim. ustamda öyle diyor. saygılarımla. Ha şunu da belirteyim. diğer arkadaşlar isterse 80 ytl lik yağ kullanabilirler. Saygılarımla..

Geri