Yağ değişimi (Corsa cdti)??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arsivci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar
bende 15000 bakımından sonra her 7500 de bir yagı degistiriyorum, servis ne derse desin yagı sık degistirmenin araca bir zararı olmayacagına gore maliyeti haricinde bir sakınca olmayacaktır. gozum gibi baktıgım arabama da benden kıyak olsun derim. ustune bilakis faydası olur.

yani yağın kaçı kaç kuruş 4 litre gm 35 lira 5000 km de değişsem nolur

ben gm 10/40 kullanıyordum en son 9000 de değiştirdim. Şimdi mobil 1 ow/40 tam sentetik aldım 15000 kullanmayı düşünüyorum.

gm motor yağı kullanıyorum ve tüm filtrelerle beraber her 10 binde yağıda değiştiriyorum bana maliyeti 100 ytl civarı

15000 se 15000 dir ben öyle değiştiriyorum.. 520d nin ilk yağ değişimi 25000 de bu arada :D çok enteresan geldi bana..

bugün itibari ile 15 000 kmde yağ değiştirildi...

Dogru olan 15000km de yag degistirmek veya senede istersenit ancak 5000km yapmis olsaniz da degistirmek zorunlulugu ,bu veriler uzun testler sonucu bütün Araba firmalarinin saglikli verileridir..ha keseniz bol ise isterseniz her 7000km de degistirin..yag firmalari yaglarini en agir sartlarda dahi özelliklerini koruyan yaglar üretmektedir,bir de dikkat edilecek ama kimsenin okumaya tenezül etmedigi ve katki maddesi karistirmayin ikazini okumamalaridir..Bir de herkeze tavsiyem bir kere yaginiz 10w40 olsun birda ha ki yag degisiminde 5w30 koymus olun,bundan sonra tekrar yag degisiminde 10w40 a dönmeniz saglikli degildir,5w30 a devam etmek zorundasiniz,yataklar o incelige alisinca tekrar kalin yaga dönemezsiniz...

Bunu da söyleyeyim..
Unutulmamasi gereken bir sey daha var ki garanti kapsaminda ki aracin motoru bozulursa ve o motorda katki maddesi bulunsa Avrupa da Araba firmasi garanti kapsamini fes eder ve motorun tamirini kabul etmez...

ben aldığımdan beri mobil1 0-40 tam sentetik kullanıyorum. 15000 km de bir değiştiriyorum yağı. Mobil1 en pahalı yağlardan bir tanesi ama en kalitelisi olduğu da bir gerçek

1.3 cdti için 15 bin de yağ değişimi uygunmudur??
Marka olarak ne öneririsiniz 0-40 mı 5-40 mı 5-30 mu??
Castrol yada mobil almayı düşünüyorum..
Yaağ yarı sentetik mi tam sentetik mi olacak??

Geri