yağ değişimi 10.000 mi 15.000 mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan halit69
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar yağ ne kadar kalitelide olsa 7500 km yi geçirmeyin , uzun vadede farkı görürsünüz.

aracınız dizelse 15bin km ama benzinliyse 10bin km.kullanıma görede değişebilir tabi bu içinizin rahat etmesi bakımından bi ustadan fikir alın bence.

ben az kalsın motor rektefiye ye girecektim. gm yağı kullanıldıktan sonra araç yağ eksiltmeye başlayınca baya moralim bozulmuştu. değiştirip bi bakalım dedik iyiki öyle yapmışım. castrol dü sanırım yağı değişti dediğim gibi 4000 km oldu hala seviyede gıdım oynama yok. yağ eksilen arkadaşlar yağ markanızı değiştirip birde öyle deneyin. hemen rektefeye girmeyin derim.

paylaşım için teşekkürler aracımın yeni yağ zamanı geldi (10 bin) mobili aldım sabaha değiştiriyorum
başkasınada katkımız olmuşsa ne mutlu bize:)

bir yağ 15 bin km götürürmü ya yağın en iyisi bile 10 bin den sonra özelliği kaybedip çamur oluyor resmen motor sağlığı için en iyisi 7000-8000 arası 50-60 TL için değermi ya

Düzgün bakılmayan motorlarda ve kalitesiz yağ ile öyle evet.

Ama Mobil tam sentetik yağların 50bin km gittiğini de gördüm, hem de her 10000km de bir yağ kontaminasyon oranı ölçülerek.

ben az kalsın motor rektefiye ye girecektim. gm yağı kullanıldıktan sonra araç yağ eksiltmeye başlayınca baya moralim bozulmuştu. değiştirip bi bakalım dedik iyiki öyle yapmışım. castrol dü sanırım yağı değişti dediğim gibi 4000 km oldu hala seviyede gıdım oynama yok. yağ eksilen arkadaşlar yağ markanızı değiştirip birde öyle deneyin. hemen rektefeye girmeyin derim.

Bence kullanımla alakalı,değerlendirmede bulunmak için daha erken ama 40000 km'dir GM kullanıyorum,1 kere çok az yağ eksiltti o da biraz sıkıştırdığım için.Ama 8000 km'yi geçirmem.50 lira için değmez.

z13dtj corsa d için servis 15bin diyor. en son yağı değişeli yaklaşık 10bin km oldu. geçen kontrol ettim biraz yağ eksiltmiş ve yağ simsiyah ve pek kaygan değildi.acaba 15bin km yi beklemeden yağını değiştirmeliyim?

Geri