Yağ çubuğu kaç litreyi gösterir?

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese slmlar.benim araç yağ eksiltmiş.h.sonu yağ çubuğunu çekip taktım ne göreyim sanki arabada hiç yağ kalmamış gbi kumpkuru.bizim opellerin malum yağ yakma hastalığını bildiğimden geçenlerde servisde yağ değişirken artan 1 lt yağı bagakda tutuyordum.onu ilave ettim.yağ çubuğu sonuna kadar yağlandı.yani çubuğun tamamı sadece 1 litre yağımı gösteriyor?çubukla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

birde 5 bin km de ne kadar yağ eksiltmesi normaldir sizce? teşekkürler.

orta çizgi 500 gr, alt çizgi 1 lt.
benim araba 5000 de en az 1 lt eksiltiyor, oyüzden bagajda hep yağ bulunduruyorum.

çubuktaki minimum ile max arası 1 LT yi gösteriyor. benim araba şehir içinde hiç yağ eksiltmiyor fakat uzun yolda eksiltiyor. demekki uzun süre yüksek hızda çalışınca eksiltiyor

1 litreyi gösterir doğru

Orta çizgi yok bende.en alt kısmı yuvarlak zaten.sonra ince düz bir kısım var.onun başı sonunda çizgi var.üst kısmıda yuvarlak.o düz kısım çizgilerinimi kast ediyosunuz acaba.en güzeli resim çekmek sanırım.

Aracınızı ne şekilde kullanıyorsunuzda bu kadar yağ eksiltiyor.8000 km yol yaptım hala eksiltme yok,aracı sakin devirli kullanırım,genellikle şehiriçi .

sakin mi devirli mi bir karar verin ;)
ayrıca arkadas vectra kullanmıyor vectra C hiç kullanmıyor. bu kadar kesin yargılarda biraz yanlış gibi... "Aracınızı ne şekilde kullanıyorsunuzda bu kadar yağ eksiltiyor."

Aracınızı ne şekilde kullanıyorsunuzda bu kadar yağ eksiltiyor.8000 km yol yaptım hala eksiltme yok,aracı sakin devirli kullanırım,genellikle şehiriçi .
Sorduğun sorunun benim soruma cvp larak bir alakasını göremedim.Aracımı gayette dikkatli ve güzel kullanırım.her defasında motorunu dinler herşeyine özen gösteririm.normal şartlarda 3 bin deviri geçmem, hızlanmam gerekirse 4 bin devire kadar yükseltirim.

Sizce uygunmu bu kullanma şekli acaba beğendinizmi? beğenmediyseniz ileri sürüş tekniğinizi anlatında feyz alalım.

Yakiyor bu opeller bu konu cok konusuldu. Ozellikle cok sikistirinca vectra c ler yag uyarisi bile veriyor.

Salim bey zaten cozumu bulmussunuz. Bagajdan yagi eksik etmicez. Lanet olsun icimdeki opel sevgisine ne diyeyim.:D 30 yasinda araba gibi bagajda yag ile dolasiyoruz. Gerci 5000 km cok sikistirmadiysaniz 1 lt yag icin cok erken. Kacak kucak varmi kontrol edin yoksa, yag seviyesini cok sik kontrol edin derim. Tekrarlarsa bir ustaya gosterin.:(

Ha bu arada boyle konulara cok yazdim ben yagimi sadece 1 lt yag ilavesi yaparak 25000 km kullaniyorum. Cogu kisiye tuhaf geliyor ama, tr artik kalitesiz yag kalmadi avrupada nasilsa o sekilde, arabanin kitabinda castrol edge yag sinifi ile 25000 km yapilacagi yaziliyor. Bende denedim 25000 km sonra bile yag hala guzel idi. Babam uzun yol soforudur, anlar ve cok hassastir yag konusunda ama o bile hala kullanilir bu yag demisti.

Son düzenleme:
Aslında şu durumda eğer 5 bin km de 1 litreye yakın yağ koyacaksak zaten değiştirmeye gerek yokki.sürekli taze yağ giriyor araca.karışınca yeni yağ gibi oluyodur.

Geri