yag bakımı

salih_akkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sevgili arkadaşlar araç bakımına gittiğimizde özel servislere 7.000 km de yağ değişimi yazıyorlar bu normalmidir..diğer arabalar 10.000 15.000 değişirken bize neden 7.000 yazarlar anlamadım gitti..birde bakıma gittiğimde polen filtresi yağ filtresi benzin filtresi yağ değişimi bujiler değişimi yapılıyor bir seferinde bunlar 2. seferde de bujiler ve benzin filtresi..değişmeden bakım yapılıyor...bunlar her seferinde normal bakımlarmıdır...tşk ederim..saygılarımla....

corsa ve astralarda yağ değişimi 7.500 de vectrayı bilmiyorum ama büyük ihtimalle oda aynıdır.

araçta kullanılan yağa göre değişim aralıkları 3500 ile 10000 km arasında değişebiliyor.auyrıca kullanılan her malzemenin belirli bir ömür zamanı vardır.örneğin yağ eski iken yağ filitresini değişmek anlamsızdır.bu nedenle en uygun zaman kollanıyor servisler tarafından.tavsiyem alacağınız ürünü fiyatına görfe değil değişim zamanına göre seçin

Motor yağınızı ne kadar sık değiştirirseniz motorunuz o kadar uzun ömürlü olur arkadaşlar..

mehmet noktayı koymuş
ben genelde bujileri de değiştiriyorum 10000 olmadan :D iyi oluyo

yag bakımı
sevgili arkadaşlar araç bakımına gittiğimizde özel servislere 7.000 km de yağ değişimi yazıyorlar bu normalmidir..diğer arabalar 10.000 15.000 değişirken bize neden 7.000 yazarlar anlamadım gitti..birde bakıma gittiğimde polen filtresi yağ filtresi benzin filtresi yağ değişimi bujiler değişimi yapılıyor bir seferinde bunlar 2. seferde de bujiler ve benzin filtresi..değişmeden bakım yapılıyor...bunlar her seferinde normal bakımlarmıdır...tşk ederim..saygılarımla....

Arkadaşım 7000 yada 7500 de yağ değişimi bazı servislerin uydurmasıdır. Yarı sentetik yada sentetik yağlar, asgari 10 binden önce değiştirilmeye gerek duymaz. Sentetikler daha uzun ömürlüdür. Son on yılda teknolojik gelişmelere dayalı olarak yağların kullanım ömrü uzamıştır. Ancak yağ bahanesiyle araçlara daha fazla bakım yapılması için 7000 km gibi rakamlar söylenmektedir. Bu da bu alandaki yatırımları çöpe atmak ve daha fazla masraf anlamına gelmektedir. Siz üreticinizin aracınız için tavsiye ettiği yağı kullanın ve bakım kitabındaki km lerde yağ değişimi yapın. Ve üreticinin resmi talimatnamesinin ne olduğunu sorun, buna uyulmuyorsa üreticinize bildirin yada araç garanti dışındaysa bu talimata göre işlerinizi başka yerde yaptırın. Polen filtresi, buji, hava filtresi için de bunlar geçerli. Yani aracın servis zamanı geldi gibi kalıplaşmış yaklaşımlardan kurtulmak gerekiyor. Hangi sürede neler değişmesi gerekiyorsa onu değiştirin. Komple bakım işi biraz hikaye. Selamlarımla..

yağ özelliğini kaybetmeden değişirse çok daha iyi olur yani ne kadar erken okadar iyi

Geri