Yağ Akıtıyor..!

madtiqer13

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Arkadaşlar vectra b 2000 model aracım var herzamanki gibi işe arabamla gidiodum yolda giderken çukuru gördüm küçük sandım bişi olmaz dedim 80 le filan geçtim arabadan baya yüksek bi gürültü geldi ve araba sarsıldı eve geldiğimde arabanın alttan yağ kaçırdığını farkettim yağ çubuğuna baktığımda kupkuruydu sizce yağ deposu filan çatlamışmıdır yoksa yarık filanmı açılmış napmam lazım ne kadar masraf çıkar?:confused:

Arkadaşlar vectra b 2000 model aracım var herzamanki gibi işe arabamla gidiodum yolda giderken çukuru gördüm küçük sandım bişi olmaz dedim 80 le filan geçtim arabadan baya yüksek bi gürültü geldi ve araba sarsıldı eve geldiğimde arabanın alttan yağ kaçırdığını farkettim yağ çubuğuna baktığımda kupkuruydu sizce yağ deposu filan çatlamışmıdır yoksa yarık filanmı açılmış napmam lazım ne kadar masraf çıkar?:confused:

karteri çatlatmış olabilirsin.. o şekilde sürmek çok tehlikeli yağ boşalmışsa yatak sarman motoru yakman içten bile değil... aracı çalıştırma ustayı getir yada çektir baksınlar ...

arac motor sogukken tekrar yagını kontrol et hala yag cubugu kuruysa en kısa zamanda yagını yenile bır kac gun arayla kontrol et yagını sevıyesı degısmıyorsa sorun yok kacak suphesı ıcınde lıftte bır ustanın kontrol etmesı gerek ...

soner,
arkadaş yağ çubuğu kuruydu diyor bence yağa para vermeden karteri kontrol etmek lazım zira sıkıntı orda ise boşa masraf etmiş olur.ayrıca motoruda riske atar

Son düzenleme:
tamirci burdan 30 km filan uzakta oraya kadar götürsem bi zararı olur mu?

Son düzenleme:
gecmıs olsun yag ekle servıse oyle gıt kardesım yagsız cıkma devamlı kontrol et yatak sararsın

tamirci burdan 30 km filan uzakta oraya kadar götürsem arabayı motor kitlermi

ben olsam bu durumda o kadar yol yapmazdım eğil arabanın altına bak muhafaza yoksa karteri görürsün sızdırmışsa anlarsın zaten ...
belki yağ ekleyip gitmeyi deneyebilirsin ama ne derece kaçak var bilimiyorum.
ne kadar yağsız kullandın orasıda soru işareti tabi...

soner,
arkadaş yağ çubuğu kuruydu diyor bence yağa para vermeden karteri kontrol etmek lazım zira sıkıntı orda ise boşa masraf etmiş olur.ayrıca motoruda riske atar

Abı oylede ben olumlu yaklastım konuya cukurdan gecerken vurmamıs olabılır hanı tumsek tas olsa bır ıhtımal dıye dusundum tabıkı karter catlaksa durum sızın dedıgınız gıbı motor calısmadan dogru servıse yanı...

Yağ koyup aracı rolantide çalıştırın, 1 dakika boyunca aracın altına bakın yağ damlıyor mu? Stop edin, yağın seviyesine bakın, eksilme az ise, yolda durup ekleme yaparım diyorsanız yola çıkabilirsiniz ama bunu önermem çünkü:

Dediğiniz kadar eksilme varsa, yol boyunca dakika başı, yağı doldurmanız gerekir. Ayrıca karter çatlamışlar, demir parçacıkları yağ pompasını tıkayabilir, en iyisi çekici ile çalıştırmadan götürmek daha güvenli ve ucuz olacaktır.

Geri