xenon yükseklik ayarlayıcısı ve muayene

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Y.y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Y.y

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
değerli arkadaşlar dün muayeneye gittim ne araçlar geçti benim araç xenon yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor diyerek geçmedi. aracın orjinalinde xenon olmasına rağmen normal ampul taktırsam geçer mi acaba bilgisi olan ya da başından böyle bir şey geçen varsa yardımcı olsun lütfen

Bursa'da ne zaman akşam yaya olarak sokağa çıksam 5 dakika içinde yoldan gözümü alan bi sürü araç geçiyor ve çoğu sonradan merceksiz xenon takılmış araçlar. Orjinalinde Xenon olup ta yüksekli ayarı çalışmayan (sizinki gibi) onlar kadar rahatsız etmiyor, göz almıyor. Yani sizin araçtaki sorun yayaları ve diğer araç sürücülerini o kadar rahatsız eden birşey değil ancak TÜV dikkat ediyor.

Farın arkasına takılı halde yükseklik ayarı yapan servo-motor vardır. Sudan veya başka şeyden onlar bozulmuş olabilir. Tavsiyem, farı sökebileceğiniz bir yere götürüp onlara baktırın. Ancak nereye baktırırsanız baktırın, aracın başında olun, takip edin. Benim araçta da sağ ön farda bi sorun vardı, önceki sahipleri farcıya emanet etmişler, farcı yetersiz yapmış sorun hala devam ediyor. O yüzden tavsiyem farla ilgili herşeyi takip edin, mümkünse bakım/parça değşimini kendiniz yapın.

Aynı problem bende de vardı ancak şimdilerde sisler ve kısa hüzmeler ya da uzunlar dahil ayarsız olsa da hafif kusurla geçmesi lazım..Yani eskiden geçmiyordu ..Ya da bursa daki tüv pek sıkmıyor olabilir...O farı kendiniz de açabilrisiniz..Ahmet Abi nin dediği gibi; başka bir yerde açtırırsanız da mutlaka dikkat edin..Farın içinde ; uzuların hemen arkasında siyah renkli far ayar motoru vardır..Yeşik kablolu fişi vardır o da çıkmış olabilir..Ya da su almışsa, rutubetten vs de bozulmuş olabilir..

bu motoru yaptırmak pahalı birşey mi acaba ne kadar tutar

Ürün bu;

vauxhallve.jpg

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...a-c-2002-2005-sifir-orjinal-gm-83707438/detay

Geri