Xenon taktırdım ama !!!

Ghostbuster

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Evet arkadaşlar 2004 model opel corsa 1.3 cdti aracıma mtec marka arıza ısıgı yakmadıgı soylenen xenon far taktırdım cokta guzel uldu fakkaaat gelin görünkü sööle bi sorun oldu farları acınca bir anlık voltaj dusuyor tum ikaz ışıkları biraz sönükleşiyor ve abs ikaz lambası yanıyor 3 sn sonra sonuyor.Acaba sorun ne olabilir yada daha buyuk problemler acabilirmi ileride yada hareket halindeyken farları actıgımda o anlık fren sistemimde bir sorun yasarmıyoryım diye dusunmenden edemiyorum.bu konuda bilgili arkadaslar yardımcı olrusa sevinirm.Herkese şimdiden teşekkürler.

pek bilgim yok ama fikir yürütüyorum ballasttamı sorun var acaba ? Gereken gerilime ulaşamıyor heralde ilk açılışta.

takan adam ne dıyor bu işe?

valla serviste taktırdım cihazıda ben aldım 2. el bozukmu acaba :(

sorun akü de yada şarj dinamosunda da olabilir.

dostum bende de mtec xenon var bi sorun olmuyor bende sendede olmıcanı düşünüyorum ama 2.el aldıysan onu bida servise götür göster

gokalp' Alıntı:
sorun akü de yada şarj dinamosunda da olabilir.
aku de yada şarjda olabilir bi baska akuyle denetirim serviste oda olmassa şarj dinamosuna baktıcam oda olmassa sıfır bi mteck alıp denetirim arabadamı fardamı sorun anlasılır bir arkadas şase almıyor olabilir dedi ama bakalım bide onu denicem eger fardaysa onlar garantili 2. el aldım ama 2 sene garantisi var cok az kullanlımıs.

Kardeş ben xenon ithalatı yapıyorum... İlk çalıştığı an beyin 1-2 saniye içinde 23000w (23kw) elektrik üretiyo ve ampülü 1-2 saniyede ampülü ısıttıktan sonra normale dönüyor... Bir elektrikçiye göster yeter, servise girdimmi adamın canına okurlar :) ama canınıda sıkma önemli bişey değil...

Hayırlı olsun arkadaşım bikaç foto eklersen sevinirim ayrıca taktırdığın kitin K sı kaç ?

violetpee'nin de bahsettiği gibi xenon'daki ballastların amacı far ilk yanarken çok yüksek bir gerilim oluşturup yanmasını sağlamak. Flüoresan lambalardaki starter lara benzer şekilde. Dikkat edersen xenonlar yanarken birden patlıyormuş gibi yanar. Senin bu sorunun ballastların ilk çalışma anında yüksek gerilimden ötürü oluşturduğu manyetik alandan dolayı da olabilir (beyne yakın yerleşmesinden ütürü) ya da ilk çalışmadaki arabanın elektrik sistemindeki beklenmeyen fazla gerilim düşümünden de olabilir.

Geri