xenon göz kırpıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozgur_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar arkadaşlar;
arabanın sağ tarafındaki xenon çok hızlı bir şekilde yanıp yanıp sönüyo.Sanki göz kırpıyo gibi.Kapatıp açınca bazen biraz bekliyo tekrar aynısını yapıyo, bazende hiç beklemeden tekrar aynı şeyi yapıyor.Biraz forumda aradım sorunu.xenonun beyniyle ilgili olabilirmiş.Peki bunun tamiri mümkünmü?Haftasonu Ankarada olucam.Eğer iyi bildiğiniz bir usta varsa yerini adresini söylerseniz gidebilirim.Tamiri mümkün değilse yenisini almam kaça mal olur sizce?

Aynı sıkıntı bendede vardı. Sağ tarafkinin kablosu gevçemiş ve kayışa sürtmeye başlamış. Bu sürtünme zamanla kabloyu eritmiş ve içindeki tellerde temassızlık sonucu far göz kırpar hale gelmişti. Bende söktüm attım xenonları, yerine osram 5000k taktım.

iyi olmus. bizimde gozlerimizi kirptiriyo araclardan gelen xenon isiklari.

Bende sadece göz kırpma gibi ışığın kıpraşması değilde, yanıp yanıp sönme gibi bi problem var.Sanki selektör yapıyomuşum gibi oluyo gece.Xenonları atmaktan başka bi çözümü yokmu acaba?

iyi olmus. bizimde gozlerimizi kirptiriyo araclardan gelen xenon isiklari.

Zaten mercek olmayınca xenon bir işe yaramıyor. Tek yaptığı karşıdan gelenin gözlerini kırptırmak :) Ama uzun yolda karşıdan gelip ısrarla uzunlarını söndürmeyenler için çok etkili :)

Benimki mercekli ama sorun olunca o da rahatsız ediyo karşıdakini.

Bende sadece göz kırpma gibi ışığın kıpraşması değilde, yanıp yanıp sönme gibi bi problem var.Sanki selektör yapıyomuşum gibi oluyo gece.Xenonları atmaktan başka bi çözümü yokmu acaba?

xenonlari atmayin tabiki bir kenara koyun.

benim bir planim var geri vites lambasina xenon takilirmi? otomatik vites hondamizda vites sensoru var yani giderken R ye de atsan R ye vites geciyor ama sanzuman gecmiyor. dolayisiyla arkamdan gelip hem xenonlu hemde farlari ayarsiz, benim ayarimi bozan biri olunca R ye atayim gozu ciksin.

Benimki mercekli ama sorun olunca o da rahatsız ediyo karşıdakini.

madem mercekli. cozum onerilerimi baslayayim siralamaya. benim tavsiyem oncelikle. saglam yanan farinizin xenon beyni (ballast) ni sokup , pir pir titreyerek yanan xenon ampulunuze baglayin, birde bu sekilde deneyin. eger hala pir pir titreme yapiyorsa bir ampulle kurtarirsiniz. ama benim nacizane tavsiyem ampulleri cift degistirmektir, cunku renk/ton farki olabiliyor. keza xenon beyninin tek basina degisiminde bile ton farki oluyor ama onun neden oldugunu henuz cozemedim. arastirmalarim suruyor :)

iki ampulüde yaklaşık 2 ay önce değiştirdim.Onları değiştirme nedenimde farı açtığımda sol taraftaki far bazen hiç yanmıyordu.Bi kaç kere kapatıp açarsam o zaman yanıyodu..Usta da dediki bu ampul ömrünü tamamlamış.Değiştirdik birini.Renk farkı olunca öbürünüde değişmek zorunda kaldık.O sorun çözüldü.Ama şimdide başka sorun çıktı işte

Geri