xenon ampulü niye yanmaz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MadeN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bu akşam farı açtım sol far yanmıyor. ampul ilk patlamayı yapıyor fakat sonra sönüyor. açıklaması nedir bunun?

araç cdx orjinal xenon..

sol balastın arızalı

balast arızası nasıl bu sonucu doğurur? yani ampulde sıkıntı olması ihtimali yokmu?

ihtimal yok ; bendede bu olay var biri tm xenon bembeyaz biride sarı gösteriyor ; bendede balast arızalı gibi

Son düzenleme:
soru "yani başlık" : xenon ampulü niye yanmaz..

cevap: ampul patlamış ondan yanmıyormuş :D

aynısı birinin başına gelirse okusun diye yanıtlamak istedim..

balastlar sağlam..

benimde yanmadı geçen gün.. ama ampulden değilmiş.. balasttanmış sorun...;)

bende aynı hata balast arızalı iken verdi..bişey daha öğrenmiş olduk ..forumlar niye varki ;)

balastın üstüne hafifçe vurun çalışırken ama elinizde dokunmayın çarpabilir .. eğer ampül yanıyorsa balast ama tam tersi ise ampüldür derim ben bazen normal tek veya çift duy ampüller hatta h4 h7 ler dahil sağlam gibi görünüyor denemesini yapıyorsunuz hafif tıklatıyorsunu parmağınızla sönüyor tam yanmıyor oda içten kopukluk deniliyor gözle görülmüyor yani .. geçirmiyor elektriği o yüzden .. bana sorarsanız ampül patlak.

xenonu acıp çalıştırma arabayı patlatmıssın

sorunun ne oldugunu anlamak için crossing over yapıcaz:) sağ ampulle sol ampulun yeri değişcek

yine sol yanmazda sorun balastta eger yanmayan sag tarafsa sorun ampulde

ampulün değişmesi gerekiyorsa tek rtaraflı değiştirmek hoş olmuyor ee osram phlipsin 1 ampul fiyatıona general electic in 2 ader ampulünden alınabilir.

general electric ampulleri mtec xenonların kullandıgı ampuldür.

Geri