Xenon Ampül problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alex07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alex07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
1,5 ay once 2004 Model Astra H Cosmo aldım. Üzerinde xenon farlar vardı (Servis orijinal demisti). 3 hafta once sol ampul patladi. Servise gittim. Ampul'un arkasinda bir parca daha vardi (sanirim starter). O da arizali dediler. Ampul ve diger parca icin toplam 400 YTL + iscilik + kdv gibi bir fiyat cikardilar. Fiyat pahali geldigi icin Ankara Yildiz oto sanayinden 2. el ampul ve diger parcadan buldum. Bir ustaya taktirdim. Tamirciden donerken sol far titremeye basladi. 1 hafta kadar titreme devam etti ve sonra renk sariya dondu.

Sizce problem ne olabilir? Ne yapmaliyim?

xenon ampuller için philips - sıfır çiftini 100 dolara alabilirsiniz (internet uzerinden). Cikma ampul onermem, xenon ampullerin isik siddeti kullanildikca azaliyor.

aracın garantisi yokmu ya onalrın ücretsiz değiştirmesi gerekmezmi

xenon da kesinlikle 2. el almamalıyız

ben internet üzerinden bulamadım nereden bulabiliriz bu philipsleri. hangi site?

aracın garantisi yokmu ya onalrın ücretsiz değiştirmesi gerekmezmi
Aracin garantisi yok :(, daha dogrusu bitmis. Ama sanirim xenon ampullerin garantiside olmuyormus :(

Bu arada, dün sağ farım da titreme yapti ve yol bilgisayari "sag far kontrol" hatasi verdi.

Araci park ettikten sonra farlari actim, her ikisi de calisti.

Ancak diger farimda benzer sekilde bozulmustu.

Bu arada balast dediginiz empulun baglandigi parca midir acaba?

balast ayrı olur sanırım.

balast bozuk olduğu zaman ampul mor gibi bi renk veriyor ve ışığın şiddeti diyemicem ışıktan çok mum gibi yanıyor ve titreme yapıyor +yol bilgisayarında hata veriyor ampul sorunluysa çalışmaz yada az ışık verir (8000k xenon ampulünde) vectrası olan bi taıdığım sis farlarına xenon taktırmışş arıza yapmışş gittik ustaya balastı değiştiler :D

Geri