Work And Travel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HSG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence en mantıklısı restaurant işi olur, saat ücreti bir kenara, bahşişler sana yetecektir.Çünkü adamlarda buralarda hiç olmayan bir bahşiş kültürü var, ayrıca insanlarla diyalog halinde olacagindan ingilizcen için de bir miktar yararlı olur.fakat konuşmalar işin (garsonluk ve menuler) üzerine olacagından çok da fazla bişey beklememek lazım

peki bu programa nasıl katılınıyor yani neler gerekiyor

18-30 yaş arası üniversite ögrencisi olman gerekiyor diyor fakat vize alırken 18-24 yaş arası grup daha sanslı...

4 yıllık üni de okuyor olman gerekiyor..

başvuruyorsun bi acentaya.. (acentalar hizmet farklılıkları mevcut araştırmak lazım)

2-3 tip program var.. sen kendim işimi bulurum diyorsun 500 dolar veriyorsun.. hayır siz bana iş bulun diyorsun 1400 dolar veriyorsun (ki ilk gidenler için bu mantıklı) daha sonra işte vize alıyorsun.. ucak bileti.. maximum 4 ay amerikada da sosyal kartın oluyor.. istedigin eyalette istedigin işi yapabiliyorsun...

google a yaz cok bilgiler bulursun..
eğer düşünüyorsan biraz acele et son kayıt günleri diye biliyorum..

biz aralıkta kayıt olmuştuk :) istedigimiz iş ayarlansın diyerekten :D

walla benm şans yok sanırım 2 yıllıkda okuyorum ama 3. yılım 4 yıllık desek yerler mi nasıl olsa 4 yılda bitcek :D

adamlar tek kalemde 3. kuşak dedeni bulurlar :) hic bi şekilde yediremezsin..

ben çok meraklıydım onların göndercekleri ülkeye :D

gecen sene programa katıldım.cankurtandım.n eiş yapman konusunda tavsiye veremem ama sunları yapma diyebilirim.
öncelikle eglence parkı dedikleri yerde iş ypmak söyle oluyo;örnegin gondolun girişindesin oturanların kemerlerini konrtol edip bas parmagınla operatöre ok yapıyosun.
tamam insanlar kalabalık falan ama her insanı sadece 10 sn ördügün için muhabbet etmekti yada bunun gibi ingilizce adına bişeyler olmuyor
su parklarındaki caısma prensibide aynı.
benim yaptıgım iş bir sitenin havuzunda cankutaranlık yapmaktı.gelen insanlar genelde hep aynı kiiler oldugundan üç ay boyunca seni tanıyolar iyice yüz göz oluyosun amerikalılarla.konusmanın yanı sıra bazı hediyeler yemek içecekgetiriyolar bunlar orda hoş sürprizler...latinlerden kacısyok bunu bil.heryerdeler ama iyi insanlar kızları cok sıcak:)
DİĞR İŞLER için fazla bilgim yok.
benim calıstırgım şirket haftada en az 50 saat verdi saati 8 dolardı.vergide vermedik.ayrıca 40 saat üzeri %50 zamlı.sık sıkta 60 saat yaptıgımız oldu.bu sne 90 $ sanırım sitesindne bakarsın
bu senede yeni iş tekliflerini acmıslar sitelerine bir bak istersen www.premier411.com hatta sayfanın altıdaki resim benim:)...sirkettekiler beni severdi ayıptır söylemesi:)

bunun dısıda merak ettigin konularda yaz bana .tecrübelerim fena değildir

Geri