Work And Travel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HSG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HSG

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu yaz bu programdan yararlanarak abd ye gidiyorum.. Şuan iş secimi yapmam gerekiyor fakat karar veremiyorum.. Bazısının fiyatları cok düşük , bazısı şehire cok uzak , bazısında ingilizce pratik olanagı cok az..

daha önce amerikada bulunmuş veya bu programa katılmış yada katılacak olan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum forumdan.. önerileriniz.. yorumlarınız tavsiyeleriniz..

Teşekkürler..

öncelikle kolay gelsin, bende W&T yapmak istiyordum fakat sonra fikrimi değiştirip Interrail yaptım..

Ama birçok arkadaşım W&T yaptı, sana birkaç önerim olacak..

Eğer dönerken elinde bol para olmasını istiyorsan, Kanada ve biraz daha kuzeyde balık fabrikaları var, oralarda 12-14 saat ortalamasıyla çalışıyorsun ama aldığın fiyat çok fazla..

Birkaç arkadaşım, AquaPark'ta cankurtaran tarzı yani onun gibi çalıştılar.. Direk cankurtaran değillerdi ama AquaPark'ta görevli olarak çalıştılar, ve döndüklerinde çok tavsiye ettiler.. Çünkü çalıştıkları her saat suyla iç içesin ve tahmin edebilceğin gibi ana-baba günüdür :)

Başka bir arkadaşım, bir pizzacıda çalıştı.. Önce garsonluk yaptı, ondan sonra evlere servis olarak kurye oldu, oda memnundu..

Kolay gelsin şimdiden, iyi şanslar..

Gideceğin şehir çok önemli bazı yerlerde ispanyolca veya başka bir dil ingilizceden daha fazla konuşulabiliyor mesala miami diğer önemli bir şey ise mümkünse gideceğin grupta kimseyi tanıma:D çünkü beraber takılıp tek kelime ingilizce öğrenmeden dönen arkadaşlarım oldu iş seçiminde senin amacına bağlı para kazanmak mı dil öğrenmek mi

washington da bi resturant & store tarzı biyer var.. şehir merkezinde orayı tercih etmeyi düşünüyorum.. ya normal iş saati 8 dolar yada server(garson) saati 3 dolar + bahşiş..

can kurtaranlık mantıklı ve cok basit iş.. ama ingilizceden mahrum olurum gibi geliyor (sıkıcı birde)

chicago da six flags diye biyer var (disney land tarzı ünlü biyer..) fakat trenle 1 saat uzaklıkta şehire.. orası da iyi ama işte uzak.. ek iş yada işten sonra cıkıyım geziyiim yok..

buarada amacım deli gibi para kazanmak degil.. alaska balıkcılık olaylarını biliyorum ama yok..

2-2.5 ay sonunda cebimde 20-30 gün abd de tatil yapabilecegim parayı biriktirirsem benden kralı yok :)

valla ozaman dediğin gibi, ya restaurantta çalışcaksın, 3 dolar ve bahşiş bence hiç fena değil, yani eğer kaliteli bir restaurantsa, bahşişlerden götürürsün..

ama benim dediğim gibi cankurtaranlıkta kötü değil, dil olarak pasif olmazsın gibime geliyor, yani önceki mesajımda da dediğim gibi tonla insan olacak, illaki birilerini bulursun konuşacak.. hem farklı arkadaşlıklarda yaşıyabilirsin :):)

şehir merkezi istememin sebebi.. haftasonları başka iş sorucagım (: kimle konuştuysam suan amerikada ikemet eden min. saati 10 dolar diyorlar.. daha iyi iş bulursam transfer olucagım :)

cünkü bizim işler de hep 6-8 dolar arasında.. 2-3 dolar saatlik cok fark ediyor..

güzel bi tecrübe olucak.. bakalım forumdan gitmeyi düşünen varmı acaba.. cok gec degil henüz....

bi arkadaş bisiklet taksici olmuş.. oranın yerlileri taksi şöförleri eziomuş biraz :) müşterini falan alıolarmış.. problem olmuş yani..
daha sonra balık işine gitmişler orayada bayağ bi süre balık gelmemiş sefalet çekmişler.. fabrikada yatıp kalkmışlar.. balıkta geldimi biraz zor iş oluyomuş.. tezgah önünde akıp gidio durma şansın yok.. bizim arkadaş balıkların kafaları uçuruyomuş galiba sürekli.. içini karartmış olmayım, efenin dediği işler daha mantıklı sanki

şehir merkezi istememin sebebi.. haftasonları başka iş sorucagım (: kimle konuştuysam suan amerikada ikemet eden min. saati 10 dolar diyorlar.. daha iyi iş bulursam transfer olucagım :)

cünkü bizim işler de hep 6-8 dolar arasında.. 2-3 dolar saatlik cok fark ediyor..

güzel bi tecrübe olucak.. bakalım forumdan gitmeyi düşünen varmı acaba.. cok gec degil henüz....

valla ben bu sene mezun olacağım, sanırım artık gitme şansım olmuyor.. yani öyle hatırlıyorum ben..

mezun olduktan sonra yine Interrail yapmayı düşünüyorum, süper bir deneyim olmuştu benim için önceki yaptığım, bu sefer daha rahat olabilirim..

ama dediğin gibi, forumdan da düşünen biri varsa ve imkanı varsa, sakın kaçırmasın bu fırsatı..

bi arkadaş bisiklet taksici olmuş.. oranın yerlileri taksi şöförleri eziomuş biraz :) müşterini falan alıolarmış.. problem olmuş yani..
daha sonra balık işine gitmişler orayada bayağ bi süre balık gelmemiş sefalet çekmişler.. fabrikada yatıp kalkmışlar.. balıkta geldimi biraz zor iş oluyomuş.. tezgah önünde akıp gidio durma şansın yok.. bizim arkadaş balıkların kafaları uçuruyomuş galiba sürekli.. içini karartmış olmayım, efenin dediği işler daha mantıklı sanki

balık olayı öyle.. eğer denk gelirse süper iş cıkıyormuş.. ama sürü yön değiştirme hali oluyormuş :D ozaman işte dediginiz gibi sefalet..

benim işim ya resturantta bi iş yada luna parkta olucak.. aslında lifeguardda düşünüyorum ama ingilizcem pek aktif olmaz diye düşündügümden..

Geri