vızede cınayet

Mustafaeren

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadslar bugun ogrendım adam aracını vızeye gpturuyor aracın kapısında cızık var vızedekı adam elınde tornavida cızıgın uzerını tekrardan cızıyor adamda cıkarıyor sılahını ole cızılmez bole cızılır dıye sıkıyor 2 tane ne demek ya sen orda saatlerce sıra bekle adam glesın arabanı cızsın hak etmıs yanı arkdaslar kızmayın ama bı tanesıde aracın uzerınde delıkler varmıs hanı curumeden dolayı alıo elıne sıvrı bısey delıklere batırıyor buyutuyor yaptırcan bunları dıyor ıı kı bu aralar aracım yok yoksa cıkar ezerım ben o adamı orda ne demek ya sen bak gozun gıbı gelsın cızsın aracını ızmırde vızeler taa manısaya gıderek yapılıyor buca ve cıvarı bolgeler ıcınde cok sacma ya

Walla bende aynı durumda olsam büyük ihtimalle aynı tepkiyi veririm

bende silah yok artık tekme tokat girerdim sanırım geçenlerde oldu böle bişey kötü bir durum

arkadslar bugun ogrendım adam aracını vızeye gpturuyor aracın kapısında cızık var vızedekı adam elınde tornavida cızıgın uzerını tekrardan cızıyor adamda cıkarıyor sılahını ole cızılmez bole cızılır dıye sıkıyor 2 tane ne demek ya sen orda saatlerce sıra bekle adam glesın arabanı cızsın hak etmıs yanı arkdaslar kızmayın ama bı tanesıde aracın uzerınde delıkler varmıs hanı curumeden dolayı alıo elıne sıvrı bısey delıklere batırıyor buyutuyor yaptırcan bunları dıyor ıı kı bu aralar aracım yok yoksa cıkar ezerım ben o adamı orda ne demek ya sen bak gozun gıbı gelsın cızsın aracını ızmırde vızeler taa manısaya gıderek yapılıyor buca ve cıvarı bolgeler ıcınde cok sacma ya
Adamın, arabadaki çiziği yeniden çizerek abartmasına anlam veremedim. Yaptığı tek kelime ile eşşeklik. Adam gibi yol göstermesi gerekirdi. Ukalalık yapmanın bedelini canı ile ödemiş. İki tarafa da yazık olmuş.

Delikleri büyütmenin sadece şöyle bir mantığı olabilir. Adam gider sanayide burayı eşşek kemiren denen malzeme ile geçici olarak tamir ettirip boyatır. En fazla 6 ay sonra (çürüme devam ettiği için) boya aynı yerden patlar, veya çürük yerin üzerini koli bantı ile kapatıp boyatır.

25-30 sene evvel Ankara'da muayeneye gitmeye korkardık. Kirli (çamurlu)arabaları dahi muayene etmedikleri için arabayı temizleyip götürürdük. Çürüğü çarığı olan, macunlu arabaların muayenesi yapılmıyordu. Ne zaman rüşvet yaygınlaştı kontroller gevşedi, iş çığrından çıkıp bu günkü konuma geldik. Devlet kontrol edemeyince sorumluluğu özel sektöre attı. Yani devlet olarak ben yapamadım, al sen yap dedi. Bunu derken de utanmadan özel sektöre "suistimal yaparsan seni öperim" diye aba altından sopa gösteriyor .

Benim anlayamadigim arabanin üzerindeki cizikler sürücüyü veya yolcuyu tehlikeyemi atiyorki vize verilmiyor!önemli olan tekerler,balatalar,diskler v.b seylerdir

arabamı çizeni çizeeriimm ... abi hakkaten bu vizedeki durum da çok saçma yaw, çizikle alaka nedir? Savaş abinin dediği gibi eskilerde çamur dahi sorun teşkil ediyordu yaw.. ne biçim bi mantık !

ya vızede bnm bıldıgım sase numarası motor numarası frenler el frenı egsoz flan muayne edılırdı adam cızıgı buyutmus ya hakketmıs ama arkadslar yanı cıdden hak etmıs zaten bu durum fazla gıtmez bole yakında ya rusvet basllar ya salarlar bıraz yada pıyasa vızesız araba dolar yanı

arabamı çizeni çizeeriimm ... abi hakkaten bu vizedeki durum da çok saçma yaw, çizikle alaka nedir? Savaş abinin dediği gibi eskilerde çamur dahi sorun teşkil ediyordu yaw.. ne biçim bi mantık !
Umut adamlar bir yere kadar haklı. Kaportadaki boya hasarı aslında önemlidir. Boyasız metal aksam hızla çürümeye başlar. Hele hele nemli bölgelerde pas kanser gibi yayılır. O nedenle deniz kenarına yakın şehirlerin arabası fazla cazip sayılmaz. Bizim uyanık şoförler, arabalarında macun varsa muayenede sorun çıkmasın diye, arabalarını uzun süre temizlemezler, çamurda gezip arabayı kasıtlı olarak kirletirlerdi. Akıllı milletiz ya. Bir fikir; bu tür araçlara birkaç aylık geçerli onay verilebilir, adam bu süre zarfında aracını yaptırır. Aynı geçici plaka gibi.

Kendilerine verilen yetki ve yaptırım gücü nedeniyle özel muayene istasyonları ali kıran-baş kesen olmuş.. Bazen artistliğin dozajını kaçırınca kavga vesaire oluyormuş ama işin kurşunlamaya kadar vardığını bilmiyordum!! Ölene rahmet kalan sabır..

Uygulamada revizyon yapılmalı bence. Tanım ve tarif genel yapılırsa fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmüş olur.Kusurlu araç demek çizik,çelik jantlı, filmli vs araç olmamalı. Yada gerekçeleriyle izah edilmeli.. "Ben yaptım oldu" demekle olmaz..

Ne olursa olsun, bir cana kastedilmesine karşıyım. Neymiş, arabayı çizmiş, ne yapıyorsun sen diye olay çıkartırım, polis çağırır şikayetçi olurum. Bir sonuç çıkmadı mı, kıyıda köşede kıstırırsın eşek sudan gelinceye kadar döversin.. Ama öldürmek nedir?? Hem de ateşli bir silahla! Arabam evet çok çok değerli ve üstünde tırnak kadar çizik gördüğümde deliriyorum, ancak bunun tepkisi tabancayı çekip (o tabancanın ne işi var adamın yanında onu da anlamadım, teksas'ta mı yaşıyoruz?) öldürmek niye??

Geri