vitesteki araç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uploader
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uploader

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar. AÇılan bir çok konudan sebep bende arabayı viteste iken el frenini indirip bayır aşağı denedim. Araba bi 10 saniye duruyor sonra fıs fıs der gibi yada lok lok der gibi 10 cm kayıyor sonra bi 10 saniye duruyor sonra aynen bi 10 cm kayıyor. aracımız 90 küsür binlerde hiç baskı balata değişmedi. Neyden kaynaklıdır acaba ? Çok masraflı bir sorunmudur? Teşekkürler şimdiden...

Çok dik rampadan kaynaklanır :D

Şanzımana bu kadar yük bindirmeyin :)

ya şimdi benim debriyaj çok yumuşak ayrıca çok yukarıda kavrıyor. MEsela dün arkadaşın 2012 caddysini sürdüm debriyaj sert ve aşağıda kavrıyor. Gerçi bizimkisi yumuşak olduğu için ayağı hiç yormuyor ama yukarıda kavrıyor. Sadece deneme amaçlı yaptım. Dediğiniz gibi bayır biraz dikti yani 3. vitesle çıkılamayacak kadar hatta devrini alınca anca 2. vitese atılacak bir bayır. :) yani sıkıntı olmaz sanırım değil mi abilerim.

Balatanda sorun olsa öyle lok lok diye ses duymazsın :) balatan sağlam sorun yok ama bu kadar duran aracın şanzumanına güç bindirme. Yazık. ;) yola devam ;)

Bu genelde kompresyon kaçağına işaret eder.Bunun çeşitli sebepleri vardır ve bunun incelenmesi gerekir.Bunu illaki bumudur diyorsanız bir bosch servisinde kompresyon ölçümü yaptırabilirsiniz.Baskı balatanızı da kontrol etmek sizin elinizde.El frenini sımsıkı çekin arabayı kaldırmayı deneyin.Kaçırıyorsa zaten anlarsınız.Kaçırmıyorsa arka lastikler arabayla birlikte kızaklaya kızaklaya ilerlemeye devam eder.

Tamam abi o zaman :) ayrıca balatayı değiştirmeye yer arıyorum :) servise gidiyorum ustalarda normal diyor biri bişi dese direk değiştirecektim ama sizde öyle deyince aynen devam abi. Çok teşekkürler

Tamam abi o zaman :) ayrıca balatayı değiştirmeye yer arıyorum :) servise gidiyorum ustalarda normal diyor biri bişi dese direk değiştirecektim ama sizde öyle deyince aynen devam abi. Çok teşekkürler

Geçende bir konu olmuştu orada da yazmıştım.270.000 de baskı balata değiştireni tanıyorum :)

Wolkswagen grubunun debriyajı ile Opel grubunun debriyajı arasında çok fark var. Yabancılık çekmeniz normal. Ayrıca abilerimin dediği gibi sıkıntı yok :)

uploader; debriyaj kaçırsa, aracın sürekli aşağı iner aynı hızlada. 10 saniyede 1 iniyor diyorsun ya 50 derece üstü yokuşta normali odur. O kadar dik değilse, kompresyon zayıftır, ölçtürebilirsin.

Geri