Vites sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ben82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ben82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba

Corsa 1.4 otomatik vites aracımla sabah işe giderken bir çukura her zamankinden daha hızlı girdim çukuru farketmediğim için. Çukura girmemle arabanın arızalanması,servis ışığını yakması bir oldu, belki de arıza o ana denk geldi bilmiyorum. D konumunda iken gaza basmama rağmen araba ilerlemedi, 1 2 3 D N R derken vitesin geçiş yapmadığını veya verdiğim gaza tepki vermediğini farkettim, P konumuna alıp biraz gaza bastım tekrar denedim konumları ve çalışmadı, bunun üzerine arabayı stop ettim, belki yarım bilgimle bir sorun bulabilir miyim diye kaputu açtım. tekrar 2 dakika sonra arabayı çalıştırdığımda sorun yoktu. bir müddet kullandım, tekrar stop ettim çalıştırdım 2 sefer yine sorun yoktu, acaba bu geçici sorun için servise gitmeme gerek var mıdır?
Ayrıca arabanın hız göstergesi kısmı çok tıkırtı yapıyor, bunu da serviste çözme imkanları var mıdır? çok ses çıkartmaya başladı takır tukur son zamanlarda.

teşekkürler

kimsenin bir görüşü yok sanırım :/

o an çukura düştüğünde anlık geçiçi arıza kaydı oluşmuş olabilir. arıza koduna bakıp anlaşılır. servise uğramakta fayda var. tıkırtı ise genelde soğuk havadan dolayı sertlesen plastik aksam sebepolur. bazende servislerin ufak tefek müdahalesi olabiliyor sormak lazım

Arızalar genellikle arabanın beyninde kaydedilir şu an gözükmese bile o arızayı serviste bilgisayara bağlatıp tespit edebilirsiniz.Ayrıca servisler o tıkırtılara çözüm bulabiliyorlar.

LG-E975 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri