Vites Geçişleri çok sert

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erdem58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçiş esnasında herhangi bi ses olmaması, ses olmasından çok daha iyidir... Siz benim dediğim gibi yağı bi değiştirin. Ep80 olmasına özen gösterin. Sorun yüksek ihtimalle çözülecektir...

Teşekkür ederim abi sıkılmadan sorularımı yanıtladığın için.Yeni aldğımız için fazla masraf çıakrmak istemiyorum biraz borçla alındığı için.Vectra a vardı önce biraz ondan çektim şimdi bundan allah sonumuzu hayır etsin :)

Teşekkür ederim abi sıkılmadan sorularımı yanıtladığın için.Yeni aldğımız için fazla masraf çıakrmak istemiyorum biraz borçla alındığı için.Vectra a vardı önce biraz ondan çektim şimdi bundan allah sonumuzu hayır etsin :)

Ne demek, büyük keyifle cevaplıyorum. Biçoğumuz arabayı biraz öyle alıyoruz, borç yapmazsak da kenara zaten para atılmıyor, en azından bu şekilde bi mal sahibi oluyoruz. Opelle ilgili olarak bi başlık altında ben de serzenişte bulunmuştum, ıvır zıvır sıkıntılarla ilgili olarak. Ancak aracıma bindiğimde hoşuma gidiyor meret, ben ne yapayım, değil mi? :) Umarım kolaylıkla çözülür, gelişmelerden beni de haberdar et, ben de şanzıman yağını değiştiricem çünkü...

Sevgili Gökhan,
Rolantide çalışırken vites değişimi yaptığın esnada duyduğun sesler, sıradan dişli sesleridir ve olabildiğince normaldir. İllaki kullanılmış araçta değil, sıfır araçta da bu sesler olabilir. Ancak burda baskı balatadan duyduğumuz sesten kastımız aşırı yüksek bir sürtünme sesidir. Bu ses çıktığında çevreden geçenler varsa dönüp bakabilirler bile. Ayrıca diyelim ki baskı balata sıkıntılı ve geri vitese atarken ses yapıyor. Bu sesi o esnada sadece bir kere duyarsın. Yani çalıştırdın, geriye attın, ses çıktı, boşa alıp tekrar geriye attığında yüksek ihtimal o ses çıkmayacaktır. Ayrıca ilk çalıştırmada, motor ve şanzıman soğuk olduğundan sıradan diye tabir ettiğimiz seslerde fazlalaşır, kışın vites ilk çalıştırmada kolay geçmeyebilir, ısınınca düzelecektir. O nedenle 88000 kmdeki bir araçta bahsettiğimiz tarzda yüksek bir sürtünme sesi yok ise, sıradan bir sestir deyip geçmek gerekir...

ellerine sağlık bilgiler için teşekkürler :) saygılarımla..

Ne demek, büyük keyifle cevaplıyorum. Biçoğumuz arabayı biraz öyle alıyoruz, borç yapmazsak da kenara zaten para atılmıyor, en azından bu şekilde bi mal sahibi oluyoruz. Opelle ilgili olarak bi başlık altında ben de serzenişte bulunmuştum, ıvır zıvır sıkıntılarla ilgili olarak. Ancak aracıma bindiğimde hoşuma gidiyor meret, ben ne yapayım, değil mi? :) Umarım kolaylıkla çözülür, gelişmelerden beni de haberdar et, ben de şanzıman yağını değiştiricem çünkü...

Araç bakımlı a dan z ye bütün bakımları yapılmış belgeli hepsi en son bütün fitiller değişmiş araçta motor kendini belli ediyor yorgun değil.Zaten 2001 model 2004 trafiğe çıkışlı orjinal alman yapımı türkiyeye gümrükten girmiş.Haberdar edeceğim yağını filan değişiyim.

Araç bakımlı a dan z ye bütün bakımları yapılmış belgeli hepsi en son bütün fitiller değişmiş araçta motor kendini belli ediyor yorgun değil.Zaten 2001 model 2004 trafiğe çıkışlı orjinal alman yapımı türkiyeye gümrükten girmiş.Haberdar edeceğim yağını filan değişiyim.

Gelişmeleri bekliyorum...

benim aracımda 1. vitese geçerken biraz zorlanıyor. ama sürekli olan bişi değil. ara sıra oluyor. nedeni yağdan mı baskı balatadan mı olduğunu nasıl anlayabilirim?

1.vitese geçişte zorlanmanın baskı balatası ile yakın ilişkisi var.

Şanzuman yağını değiştirdim,vites geçişleri rahatladı.Bir de vites koluna birşeyler yaptı tam çözemedim ne yaptığını :) Şuan eski halinden güzel rahatça geçiyor.

ustanıza tam olarak ne yaptıgını sorma şansınız var mı ?

yağ olarak ne kullanıldi ? fiyat olarak ne kadar tuttu ?

Geri