Vites geçişindeki sertliği yaptırdım ama...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan opelbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

opelbaba

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar, 2001 model opel corsam var 105 bin kmde. Uzun süredir özellikle 2 nci viteste bazen sertlik problemi yaşıyordum. Özellikle boşta uzun süre gidince 2 ye geçmemekte direniyordu.
Bir opel servisine götürdüm arabayı biraz sürdü ve lifte kaldırıp arabanın altından bir ayar yaptı. Kaşla göz arasında ne yaptığının farkına bile varmadım ve para bile almadı benden.
Şu anda arabamın tüm vitesleri tereyağdan kıl çeker gibi geçiyor çok güzel oldu. Acaba orda ne yaptı? Bu yapılan işlemin sürekliliği varmıdır? Yani belli bi süre sonra eskisinden daha çabuk bir zamanda bozulabilirmi? Ben sadece günümü kurtarmış oldum? İlerde karşılacağım problemler neler olabilir? Çünkü sonuçta araba eskiyor ve ufak ufak sinyallerini vermeye başladı.

sonuç güzel ama düşündürücü.. bende merak ettim :)
bizim araçta bile 1e 2ye sert geçtigi oluyor..

halatları yağlamış olabilir mi acaba

vites ayarı yapmıslar benimkinede yapmıslardı ama 1-2 ay sonra gene aynısı oluo

Peki bunu daha kalıcı bir çözümü varmı? Yoksa çok masraflı bir çözümü olduğundan gittiği yere kadar yaptırıp yaptırıp kullanmak mı lazım? Belki de boşuna dert ediyorumdur o yüzden merak ediyorum.

hayır,bunun çözümü bu..ben de yaptırdım aynı ayarı,şanzuman üzerinde bi yerden ayar yapılıyo.vites kol ayarı...eğer bozuk biyer yoksa orası hemen bozulmaz.ama tam bi ayar olsun dersen vites oringini ve pimini de değiştirin sorun tekrarlamaz.pahalı bişey değil.10-15 ytl falan tutar...kolay gelsin:)

neden böyle düşündünüz arkadaşım usta sizden 25 30 ytl para alsaydı yaptı olurdu diilmi arkadaşım veya siz anlamadığınız için parça değiştirir sonrada sizden bi dünya para alırdı haksızsam söyleyin lütfen inşaallah o usta bu foruma üye deildir

bu opel servısı tam olarak nerde acaba

vıtes kolu altıjnda bır yerı ayarlıyorlar bazn 1 e gecme sorunu olan araclardada oluyor

neden böyle düşündünüz arkadaşım usta sizden 25 30 ytl para alsaydı yaptı olurdu diilmi arkadaşım veya siz anlamadığınız için parça değiştirir sonrada sizden bi dünya para alırdı haksızsam söyleyin lütfen inşaallah o usta bu foruma üye deildir

Yok para alsa da aynı şeyi düşünürdüm ama sadece merak ettim. Ayrıca o ustayı da çok sevdim ve bende iyi bir izlenim bıraktığı için biraz da reklamını yapayım meth edeyim dedim. Merak edenler için yazayım Atatürk oto sanayi 1 nci kısım, seç gör otomobil di sanırsam ismi.

Geri