virajlarda ve tümseklerde gıcırtı sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan keskints
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

keskints

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar bu akşam eve dönerken bir kasisi geç farkedim yavaş gitmemden dolayı firene asılmayıp üstünden geçtim..sora aracın dönüşlerinde yani virajlarda ve tümseklerden geçerken ön sağ taraftan gıcırtıdan öte gacırtı sesi gelmeye başladı..nyeden olabir ??

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:17 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 20:52 ----------

bilgi verebilcek yok mu acaba:(

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 22:16 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 21:17 ----------

çukurlarda lok lok lokk diye ses de geliyor.sağ önden

Son düzenleme:
1.Gıcırtı sesi viraj denge lastiklerinden yapar.Değiştirilmesi lazım.
2.Amortisörlerinizi kontrol ettirin eğer patlamamışsa takozlarını değiştirin.
3.Ön takımların kontrol edilmesi gerekiyor.

saol kardeş...dediklerine yarın bi baktıryım ben...birde salıncakta da skıntı olabilir mi?

ben aracı aldığımdan beri var, kışın biraz daha arttı o ses. ben hareketli parçaların içine dolan çamurdan şüphe ediyorum. ses daha da artarsa sanayiye giderim.

Aynı sorun bende de var salıncaklardan kaynaklandığını düşünüyorum her kasistte gıcırtı çıkıyor bende de.

Son düzenleme:
gıcırtı ve lok lok sesi sorunu

arkadaşlar sorun z-rotundaymışş..deiştirdim hiç bir ses kalmadı..her tamirciye güvenmiyelim hepsini değiştirirz yoksa :)

benim dediğim ses lok lok sesi değil, bildiğiniz kalın sesli bir gıcırtı

soğuk havalarda amortisörler yağlı olduğundan geliyo o ses diye biliyorum birkaç kasisden geçtikten sonra kesiliyo ama çok kötü bi ses sanki at arabasına biniyosun :)

aynı sorun bende de vardı arka salıncak fişeklerini değiştirdim. Sorun ortadan kalktı. (Gıcırtı sesi arkadan geliyordu)

Geri