Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Namı diyar kule gergisi.Çok ta elzem bir şey değil.İki kule arasında kolon hattı oluşturarak aracın ön kısmının esnemesini daha kip bir şekilde virajlarda aracın kasmamasını sağlayan demir dir.
Bana göre pist araçlarının dışında gereksiz bir uygulama olur.Ayrıca yararı kadar oldukça etkili bir dezavantajı vardır.Sağ yada sol kuleden herhangi bir darbe aldığınızda diğer kuleyide yörüngeden çıkarır.
bunun adı viraj denge çubugu değil bence, artık günümüzde çogu arabada var zaten viraj denge çubuğu, ön amortisör tepelerine takılan kule gergisini arka tarafa takılan versiyonu, çokta fark olacagını zannetmiyorum
bunun adı viraj denge çubugu değil bence, artık günümüzde çogu arabada var zaten viraj denge çubuğu, ön amortisör tepelerine takılan kule gergisini arka tarafa takılan versiyonu, çokta fark olacagını zannetmiyorum
Arka kule gergisi apayrı bir şey.O da aynı ön kule gergisi gibi arka amortisör kulelerine takılır.Oysa bu alttan bağlantılandırılan ve bir taraftaki salınım hareketini öbür tarafa da ileterek aracın yatmasını dengeleyen bir unsur.Yani tamamen viraj denge çubuğundan başkabirşey değil.Hemen her araçta ön viraj denge çubuğu mevcut ancak halen dingil sistemi kullanılıp viraj denge çubuğu kullanılmayan markalar mevcut.
Yok ise sonradan takılması ne kadar iyileştirme sağlar bu da araca göre değişir.Zaten önden kayma eğilimi olan bir araçta daha az farkeder.Viraj denge çubuğunun ve kolunun yapısı da çok önemli.Kısa ve ince millerin kullanılması daha yumuşak tepkimeler sağlarken kalın ve uzun miller isedaha çok spor karakterli araçlarda uygulanır.