VİDEO 'lu... rolanti'deki sorunum ne olabilir?

bilal55b

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
http://www.youtube.com/watch?v=Cj341iifmEU

http://rapidshare.de/files/38328831/Video_4172.avi.html

arkadaşlar daha öncede bazı arkadaşlara danıştığım rolanti sorunumu videodan bi bakın bakalım...

gaza basışa dikkat !!!
araç lpg'de iken rolantide gaza bastığımda önce bir düşüş ardındada toparlanmayı göreceksiniz.

10-15 saniyedir rolantide ise gaza bastığımda bir boğulma... ardından toparlanma oluyor. (gaz tepkisi gecikmesi) ve gaza basışta stop edecekmiş gibi devir düşmesi...

BENİM TESBİTLERİM :
-- sadece lpg'de yapıyor... vede motor sıcakken... çünkü soğukken rolanti 8-9 binlerde...
--rolantide devir benzindekine göre düşük gibi ... sanki birazdaha gaz gelmese stop edecekmiş gibi. ama hiç stop etmiyor.
-- uzun süre (20 sn den fazla) rolantide kaldığında devir 7000 lere kadar düşüyor sonra rolantide düzensizlikler başlıyor. (+-500 devir oynama)

SONUÇ:
rolantide çok hafif dalgalanma var. videoda görünmüyor bile
araç sadece LPG'de ve SICAK 'ken vede 10-15 saniyedir rolantide ise gaza bastığımda bir boğulma...

yorumlarınızı bekliyorum...

Aynı sorun yani (youtubedaki) bende de oluyo bazen yani gaz verdiğin anda hemen yemiyor gazı 1-2 sn sonra alıyor..

bendede aynı sorun vardı egzantrik mili sensörüyle krank mili sensörünü değiştirdim düzeldi rölentiyle alakalımı ama bilmiyorum

aracımı servise götürdüm... bayağa uğraşmama rağmen orada bu sorunu yapmadı... usta gaz gecikmesinde bir sorun yok dedi...
gaz kelebeğini temizleteyim dedim : gerek yok... onunla ilgisi yok dedi.

şimdi lpg montajı yapılan yere giderek sorunumu bir kez daha anlatacağım...
gelişmeleri yazarım...
değerlendirmelerinizi bekliyorum...

gaz kelebeğini temizlemen gerekir usta bu işi bilmiyor sanırım

bişi olmaz bundan takma kafaya :)

bugün izmirde özel bir opel servisinde motoru detaylı olarak temizlettim...
gaz kelebeği düşündüğümüz aksine oldukça kirli ve yağlıydı. tertemiz oldu
bütün filtreleri, buji leri, yağ vs... değiştirdim...
sonuç: sıkıntılarda %80-90 azalma oldu...
sonra opleldeki bilgisayar ile benzin ecu'sundan rolantiyi 1000 devir arttırdım...(7600 den 8500 e çıkarttım)
sonuç:%95 düzelme...
arkasındanda lpg kalibrasyonu yapıldı....
bilgilerinize

8500 çok olur yaw

Geri