Vicdani mahkumiyet

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Başlık biraz değişik oldu, idare edin artık... :)

"Palalı" olayını duymayan kalmamıştır. Ülkeye döndü, ifade verdi, tutuksuz olarak yargılanmak üzere salındı.

Benim vicdanım rahat değil. Hukuktan anlamam ama vicdanım bu adamın elini kolunu sallayarak gezmemesi gerektiğini söylüyor.

Aklıma aşağıdaki olay geliyor.

"Olay İngiltere'de geçiyor. Geç bir saatte parkta yürüyüş yapan genç bir kızı, parkta bulunan bir erkek korkutuyor. Yalnızca bağırarak korkutuyor. Kız şikayetçi oluyor. Adam 7 yıl 7 gün ceza alıyor. Gazeteciler çok fazla olduğunu düşünerek hakime nedenini soruyorlar. Verilen cevap:
- 7 gün korkutma içindir. 7 yıl ise, bu korkutmanın Londra'da yaşayan kadınların yalnız başına parkta dolaşmaları özgürlüğüne bir tecavüz olmasındandır."

Doğrudur değildir bilemem ama olması gereken budur!

Siyasete bulaşmadan düşüncelerimizi yazalım lütfen...

Size katılıyorum. Palalı vs benim için önemli değil, önemli olan şu anki ortamda beni veya ailemi bir şekilde taciz edip (hırsızlık-kapkaç-sarkma-darp-hakaret-öldürme vs) özgürlüğüme saldıran birinin ceza almayacak olması. Hergün o kadar haber görüyoruz ki garip garip nedenlerle suç cezasız kalıyor. Biz kime güveneceğiz? Kimden yardım bekleyeceğiz?

Sırf bu olay da değil ki, yaralamalar, adam dövmeler, trafikteki davranış ve tartışmalar... yargıya taşındıklarında ben hiçbir zaman toplum yararına olacak veya o konuda örnek teşkil edecek bir ceza duymadım Türkiyede.

arkadaş iyi güzel söylüyorsunda. hiç suçu günahı olmayan olayların ortasında kalan ve sözde özgürlük için bu masum insanların ekmek teknelerine zarar verenler neden ceza almıyor.

bu olaylar sırasında senin evine, arabana, herhangi malına zarar gelmiş olsa sen ne yapardın? özgürlük türkülerimi söylemeye devam ederdin.

olay suçtur kesinlikle ama her insanında bir dayanma sınırı vardır. 12 ağaç için milyonlarca liralık zarar olacak, binlerce masum esnafın dükkanı yağmalanacak 1 kişi dayak yedi 3 kişi öldü diye kazan kaynayacak öyle mi? bunlar kesinlikle suç ama neden keser hep tek taraflı vuruyor...

bu olaylarla ilgili pkk yönetici cemil bayık'ın açıklamaları var. araştırmanızı öneririm.

Her şey para değildir. Vandalizm suçtur evet, işleyenler cezalandırılır. Ama dövülerek ve öldürülerek değil.

o zaman bir söylem varsa tek taraflı olmamalıdır. ideolojik olmamalıdır. sen çıkar palalı hala ortalıkta geziyor dersen, diğeride çıkar o kadar vandalist hiç birşey olmamış gibi ortada geziyor der. bence o palalıdan ziyade diğer grup daha tehlikeli... palalı en azından şahıslara tepki gösterdi, ortada fol yok yumurta yokken ortalığa çıkmadı. ama yineliyorum kesinlikle yapılan bir suçtur ceza almalıdır. o ceza alacak diğerleride alacak... bu kadar basit.

benzine zam üzerine zam geliyor nerde iktarı devirmeye çalışanlar. demek ki neymiş o olay iktidarı devirme olayı değilmiş, değil mi?

ingiltere örneği güzel, birde israil örneğine bakalım...

10 yaşında bir çocuk güvenlik güçlerine taş attı diye saatlerce babası ile birlikte göz altına alınıyor. tabi bu gözaltı medeni şekilde olmuyor malesef.

bizde basın yanlı ya hani... hatırlar mısınız bilmem... polis göstericileri kovalarken ne hikmetse ayağı takılıp üst geçitten düşmüştü... işine gelenler inandı tabi. neden yetkililer bildiği halde polis memuru saldırganlar tarafından aşağıya itilmiştir açıklaması gelmedi... söyleyim ben o palalı kafaları koparmasın diye...

Söyledikleriniz çok düşündürücü.

Siz şimdi açıkça,

İnsan yaralama ve öldürmeyi meşrulaştırıcı, bu konuda semböl olmuş birinin

Sadece mala zarar veren birinden daha mı az zararlı olduğunu düşünüyorsunuz?

O zaman töre cinayetlerini de savunun isterseniz?

birisi meşru müdafa yapıyor, diğeri neyin müdafasını yapıyor?

benim, senin ve ya diğerinin cebinde olmayan doların avronun müdafasını yapıyor.

neyse bu konu yine kötü yere gidecek. konuyu ben açınca siyasi içerik diye kapatılır bakalım bu sefer içerikte siyasi bir olgu bir ideoloji var mı? yoksa yine herkes kendi düşüncesi paraleleinde olduğu için susacak mı?

birisi meşru müdafa yapıyor, diğeri neyin müdafasını yapıyor?

benim, senin ve ya diğerinin cebinde olmayan doların avronun müdafasını yapıyor.

başka evrenlerde yaşıyoruz herhalde...

hadi diyelim dükkanı var, biri taş attı camını kırdı... bir hafta kapattı... belli bir miktar zararı oluyor öyle değil mi? Bunun mu müdafasını yapıyor? Buna mı meşru müdafa diyorsunuz?

Elindeki pala ile diyelim ki birini yaraladı, öldürdü. Bunun zararını kim ödeyecek? Ödeyebilecek mi? Yarın öbür gün bütün esnaf beğenmediği kişileri dükkanlarının etrafından palalar ile kovalamaya başlarsa "hiç günahı olmayanlar" nasıl sokağa çıkacak? Kimde pala var, kimde yok diye dikkat etmeye mi başlamamız lazım?

Geri