arkadaslar 2004 vectra c aracım var geçen yaz tavanda çok ufak vernik kavlaması gördüm,sanayiye götürdüm usta hemen boyayalım dedi,bulumduğum yerde ustalara güvenmediğim için boyatmak ıstemedim araya kış girdi ve o küçük yer bir avuç kadar oldu,teknoloji gelişdi acaba boyatma dışında bir çözümü yokmu?boyatsam arabam orjinal tavan boyalı derler,pasta cila çözüm olurmu?tavan kaplatmayı düşündüm ama aracım (kum gri ,bej)rengi ankaraya dahi sordum tutturmanız zor dediler,lütfen yardım
Bu tarz detail işleriyle ilgili bir forum var. Googleye "detail turkey" yazınca çıkar karşınıza. Orayı bolca araştırın illaki çözümü vardır.
Türkiye, aracı kıymetli ve özen gösterenlerin ülkesi değil ne yazık ki. Sıfır araç alırsınız çizerler, boyattığınızda satarken gözünüzün içine baka baka takla atmış bu deyip fiyatı düşürürler. En ufak bir çizik yada taş çarpması bile gözüme batıyor ve bu konuda kimin kapısını çalsam elletme satarken sıkıntı çıkartırlar diyorlar.
Hep, yaşlı amcaların sabahtan akşama kadar evlerinin hemen yanında bulunan garajlarında araçlarını söküp tamir edip boyadıkları o amerikan filmlerindeki sahnelere özenmişimdir, fakat biz daha tamponu söksek, civatalardaki anahtar izlerini görenler bu araç kazalı tamponu değiştirmişin demeye başlayacakları için memlekette trafiğe çıkınca kaportası yamuk, tamponu kırık, çizikten geçilmeyen araçlarla doldu. Değişeni var mı, yok. Tramerde kayıt çıkıyor mu, yok. Alın, ülke şartlarına göre tertemiz araba.
Şasesine kadar yamulmuş arabayı tamir ettirip sadece temizlik boyası vardır diye satan, kuş pisliğinden dolayı tavanı boyanan arabaya da takla atmış muamelesi yapan insanlar olduğu sürece de bu zihniyet devam edecektir.
Ben sizin yerinizde olsam yetkili serviste boyattırırım. Her yapılan işlemde fatura kesmek zorundalar. Sanayide ustaya verirsiniz boyatıp alırsınız, ondan sonrası sen sağ ben selamet. Yetkili servis ayrıca garantili yapar boyada çatlama dökülme olmaz, aracı da teslim ettikten ve teslim aldıktan sonra fotoğraflarını çeker saklarsınız. Satma niyetiniz olursa alıcılara fotoğrafları ve faturaları gösterir değer kaybına sebep olacak bir durum olmadığını bilakis masraf yaparak iyi baktığınızı söyler ve ölücülere kaptırmazsınız aracınızı.