vergilerin değişmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mkiraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mkiraz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm . konuyu yanlış yere açmış olabilirirm. site yöneticisi arkadaşım gerekirse konuyu taşıyabilir.kususra bakmayın.
motorlu araç vergisinde düzenleme yapılacağı haberi doğrumudur acaba.
99 vectra b 2000 cc araç ne kadar artabilirki daha. iyice canım sıkıldı bu işe. araç tüplü ise fark edermi? egzoz emisyonundan ve aracın yaşından bahsediliyor.
bilgisi olan veya yorum yapmak isteyen arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.

avrupa standartları gelirse bizim araçlarda fazla bir fark olmuyor diye biliyorum ama Türkiye burası ne olacağı belli olmaz.

mrb

vergilerle alakalı bende yazayım istedim benim aracım 98 2.5 cdx normal vergisi 480 felan çıkıyordu ancek ben onu vergi dairesinden kasko değeri düşük olduğu için 260 ödedim yani işletmek gertekiyormuş

Şimdiden panik yapıp kasılmaya hiç gerek yok, önce yasa çıksın, mevcut arabaların vergisini nasıl etkileyecek, ondan sonra durumu tartışırız. Bu kadar çok eski arabaların yollarda olduğu ülkelerde bazı kararlar kolayca alınmaz, alınsa bile uygulama mutlaka ileri bir tarihe ertelenir. Örnek mi? Mesela evler için zorunlu olan enerji kimlik kartı (eminim bir çoğunuz bu tabiri duymamışsınızdır ama yasa çıkalı yıllar oldu) uygulaması gene ertelendi, veya arabalarda çocuk koltuğu kullanma mecburiyeti ileri bir tarihe ertelendi. O nedenle şimdiden panik yapmak gereksiz.

slm
bence egzoz emisyonu, kasko bedeli, araç yaşı gibi konular değerlendirilip vergisi belirlenmesi gerekli. zaten vatandaş parası olsa ikinci el araçla niye uğraşsın.
verir 50-60 bin tl bakar keyfine. kanunlar yine zengini tutmasın. zaten zengin olan kişiler vergi ödememenin yolunu buluyor.

Savaş abinin dediği çok doğru.Mevcut vergileri yükselteceklerini sanmıyorum ama yeni ile eski arasında vergi farkı olabilir.Tabii zaman gerek ,daha neler çıkar sitem oturana kadar bakalım.

25 30yaşındaki araşlarla alakalı dir durm olsa gerek yani 10 15 yaş arabaya vergi yükselmesi bence mantıklı değil gelir belli ne yapacak millet az yakıt derdinde ucuz araba alıp vs

25 30yaşındaki araşlarla alakalı dir durm olsa gerek yani 10 15 yaş arabaya vergi yükselmesi bence mantıklı değil gelir belli ne yapacak millet az yakıt derdinde ucuz araba alıp vs
Amaç çevreye duyarlılıksa araç yaşı değil de egzos emisyon değerleri dikkate alınmalıdır. Nedenine gelince 20 yaşından büyük enjektörlü A kasa Vectra ile ondan daha yeni olan karbüratörlü kuş serisinin egzos emisyon değerleri farklıdır. Bir de yurtdışında emisyon değerlerini düşüren aletlerin olduğunu duydum (250 TL civarında), bunlardan kullanılırsak ne olacak? O nedenle şimdiden paniklemeyelim.

paylaşım için tşkkrlr.
anladığım kadarıyla egzoz emisyonuna göre.
(çevreye verdiği karbondioksit salınımı ile ilgili)
peki aynı model motor bir araçta benzinli ile gazlıyı ayıt edecekler mi?
motoru kötü aracın vergisinin değişmesi gerekli.
yoksa yine aynı model aynı fiyat felsefesi mi?

Geri