vectranın geç çalışması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan captain81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
alpasch kardeşim triger setide getirtecem.nasıl güvenilirmi?ödeme ürünü gördükten sonramı öncemi yaplıyor?

ödemeyi paypal ile yaparsan güvenli.
bu sistemde parayi yatiriyorsun, paypal sirketi ücreti aliyor,saticiya ürünü gönder diyor. satici ürünü gönderip,kargo izleme kodunu sirkete veriyor. kargo sana ulasinca otomatik bu koddan görüyorlar,o zaman da saticiya parasini gönderiyorlar. ayrica 500€ya kadar sigortali,yani satici bir ückagit bile düsünse birsey olmaz...

paypalsiz alma,paypal ile kredi karti ödemesi oluyor.

tamam kardeşim linki verirsen irtibata geçerim,şimdiden sağol...

kardeşimmm enjeksiyon kütüğünün ordaki valf zaten geri dönüş valfi..o valfin üstündeki emiş hortumunu sök eğer içinden benzin akıyosa o arızalıdır ama nemlenme bile varsa arızalıdır.servis hiç değitirmemiş ama biz çok değiştirdik

tamam peki araba çalışmazkenmi söküp kontrol edeym?

kardeşimmm enjeksiyon kütüğünün ordaki valf zaten geri dönüş valfi..o valfin üstündeki emiş hortumunu sök eğer içinden benzin akıyosa o arızalıdır ama nemlenme bile varsa arızalıdır.servis hiç değitirmemiş ama biz çok değiştirdik
harıkasın. az bı nem bıle varsa o arızalı demektır zaten eger o yırtılsa pıstonun kafası komple benzın dulup sekmanlardan kartere ınecektır

hata kayıtlarını (DTC ) silmediler mi ???

sadece hava debimetre yi değiştir, o2 kalsın şimdilik. çalışma problemi ortadan kalkması lazım , sabah arabayı ilk çalıştırdığınızda oksijen sensörü closed loop yani kapalı, yani devrede değil

sağol prince bende size danışayım diye servise sonra uğrarım dedim.dediğin gibi tech 2 cihazında oksijen sensörü arızalı değil zayıf yada fakir alğılıyo falan yazıyodu ama oda arıza lambası yakıyor.denemek için hava akış metrenin yenisini taktırdım ama yine arıza lambası yine yandı,oksijen sensörü zayıf algıladı falan gibi nedersin prince sonradan geçermi?yani bir müddetten sonra doğru algılarmı?senden gelen cevaba göre sadece hava akışı değiştirecem,bu arada alpasch kardeşim sende linki verebilirsin hava akış metreyi ordan alırız olmazsa!

kesinlikle benzin pompası

slm arkadaşlar. geç çalışma sorunu bendede vardı benim 97 2.0 cd.benim bulunduğum yerde biraz sıkıntılı servis vsya usta bakımından. öncelikle benden bujileri ve buji kablolarımı değiştirmemi istediler değiştirdim.olmadı akü zayıf dediler aküyü yeni aldım olmadı. daha sonra marşla ilgili bi parça değiştirdiler olmadı. daha sora benzin pompasının değişmesini istediler onuda değiştirdim.en son benzin pompasından kaynaklandığını anlayabildik.:) böylece arabaya bakım yapmış olduk:).ama benzin pompası söylediğin fiyat değil. orjinal bosch lar 240-270 arasında değişiyor. yan sanayi ise 120-130 civarında. ancak değiştirmek istemezsen sana bi tavsiye; öncelikle kontağı açıp arabayı çalıştırmadan 5 saniye kadar bekle kontağı kapat tekrar kontağı açıp çalıştır. normal çalışır. eğer bu yöntem olmazsa pompanın işi bitmiştir. şunuda belirteyim çok önemli bişey değil yani arabaya zararı yok belki uzun vadede akü problemi yapar. pompa işi bitince tek yaptığı sorun araç çalışmaz.

prince hava akış metreyi denemek için takdırdım sonra hata kodlarını sildiler ama yine bir müddet sonra oksijen sensör arızası verdi o yüzden sordum sana!ilteris23 banada ilk serviste pompadan olabilir dediler,pompayı değiştireli 1 sene oldu birde özel servise götürdüm ve pompadan olabilirmi dediğimde öyle olsa araba hareket halindeyken pompa görev yapmıyormu o zaman niye sorun çıkarmıyor sadece araba çalışırkenmi pompa görev yapıyor dediler bende bişey demedim.böyle işte yarın geri dönüş valfini bir kontrol edeyim yine size yazarım.

şimdi denk geldi, aracı servise sokuyoruz, adam parçayı değiştiriyor, DTC'yi silmiyor, arıza devam ediyor :)

senin arabanın geç çalışma probleminin ortadan kalkması lazım, bu arızayı hava akış metre yapar

Eğer lambda sensörün hata veriyorsa mutlaka değiştirmek zorundasın, yakıtın uçuşa geçer aksi halde.. ben hata kayıtlarını silmeyi unutmuşlardır diye düşündüm

prince hava akış metreyi denemek için takdırdım sonra hata kodlarını sildiler ama yine bir müddet sonra oksijen sensör arızası verdi o yüzden sordum sana!ilteris23 banada ilk serviste pompadan olabilir dediler,pompayı değiştireli 1 sene oldu birde özel servise götürdüm ve pompadan olabilirmi dediğimde öyle olsa araba hareket halindeyken pompa görev yapmıyormu o zaman niye sorun çıkarmıyor sadece araba çalışırkenmi pompa görev yapıyor dediler bende bişey demedim.böyle işte yarın geri dönüş valfini bir kontrol edeyim yine size yazarım.

ayrıca şunu da unutma, oksijen sensörü hatasını egsoz sisteminde kaçak varsa o yüzden de verebilir. eğer çalışma problemin kalktıysa çönce eksozcuya uğra, manifoldu açsınlar, çatlak mutlaka ama mutlaka vardır, kontrol ettir, gerekeni yaptır

Geri