vectra matoru ne kadar gider.

Aracın yağ yakması için aşınmanın fazla olması gerek, aşınmanın da ana sebeplerinden birisi bakımların zamanında yapılmaması ve aracın gereksiz zorlanması (soğukken yüksek devir çevirmek gibi).

Benim aracım Vectra B2 otomatik, 190.000'i yeni geçtim ve belirgin bir şikayet yok.

onu diyen arkadasın halt etmis kardes opel fabrikası araca 1.000.000 km garanti verdiğini söylüyor.Bu kullanmadan kullanmaya değişir tabi

yüksek devire çıkmak ne gibi zararlar verir bize aracı hor kullanmamak orta devilerde gitmekmidir büyüklerimden tavsiyeler bekliyorum

aracımı çok seviyorum ama arasıra biraz zorluyoruz :(

Silindir, motor blogunun icinde asagi-yukari hareketi ile tekeri döndürür. Yüksek devir ise, silindirin blok icindeki birim zaman icindeki inis-cikisina baglidir. Nekadar yüksek devir cevirirsen okadar silindir bloga sürter, nekadar sürtünme olursa okadar asinma olur. o yüzden otobanda kullanilmis araclar, sehiricinde kullanilanlara göre daha cok tercihediliiyor.

Son düzenleme:
Birde 1 milyon sacmalik. Yok öglebisey. Varmi piyasada kapak acmadan 1 milyon giden. Bu opellerin hepsimi hor kullaniliyor.

bakımları düzenli yapıldıgı takdirde, yagını suyunu devamlı kontrol edersen, bujilere, yürüyen aksamına ve bilumum mekanik ve elektronik devirlerini kontrol edersen 1.000.000 km yi gorursunuz..

düşünün aynı insan gibi: japonyada iyi bakılan iyi beslenen bir insan 90 100 yasına kadar yasaya biliyor ama ülkemizde bu ortalama 55-65 yas arasında. demek istedigim araca iyi bakmaktır. bakımlarını duzenli yapın, sonra opelde motordan yana kuşkunuz olmasın evvel allah yolda bırakmaz.

ımzadan bakın kac km oldugunu seytan kulagına vursun yag yakıyor ama uc ayda bır bır litre 5 30 castroll koyuyorum o kadar

adam gibi kulanırsan 500 bin'i görür ..!

98 ople tiğra

merhaba arkadaşlar benimde size bi sorum olacak artık bu durum benim uykularımı kaçırıyo!tiğra hastasıyım ve 98 tiğram var daha 100 binde ancak 7,500 km de 2 lt yağ eksiltiyor,aldığım kişi castrol magnetek kullandığını söylemişti! ancak ben mobil kullanıyorum bu durum neden kaynaklanıyo? aracımda üfleme yok çekişten düşme yok koprasörden kaçırma yok! hani opel motoru 500 bin giderdi hadi türkiye şartlarında 400 bin gitsin hadi onuda geçtim 300 bin gitsin yaa valla ben bi anlam veremiyorum!lütfen bana yardımcı olun:(

bizim sevis aracımız 600 bin km idi serviste çalışan 11 usta kullanıyorduk gece gündüz tık yoktu hiç ellenmemiş bir motordu...

Geri